Йовчев: Новият шеф на НСО няма да бъде мой заместник

  • 28 февруари 2014 13:08

  • 1558
  • 0
Йовчев: Новият шеф на НСО няма да бъде мой заместник
© Булфото

Вътрешният министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола заяви, че по никакъв начин няма да се намесва в избора на нов шеф на Националната служба за охрана (НСО). Вицепремиерът отрече информацията, че най-вероятният наследник на подалия оставка Тодор Коджейков, ще бъде зам.-вътрешният министър Васил Маринов, пише inews.bg.

"Новият шеф на НСО няма да бъде мой заместник и аз по никакъв начин няма да участвам в този процес", заяви силовият министър.

Коджейков депозира оставката си като шеф на НСО, като посочи лични мотиви за причина за напускането си.

Относно обвиненията на лидера на ГЕРБ Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че оставката на Коджейков се дължи на натиск заради отнемане на президентските правомощия, Йовчев посъветва този въпрос да се отнесе към държавния глава.

"Ако той е осъществил някакъв натиск върху НСО, той трябва да отговори и да се аргументира", коментира Йовчев.

Вътрешният министър увери, че за бъдещото назначение на поста ще има консултации с президента и МВР ще се съобрази с неговото мнение, тъй като той носи цялата отговорност за тази служба.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1558 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини