Пещерняк падна от 25 метра височина и загина на място

  • 28 февруари 2014 12:46

  • 2126
  • 0
Пещерняк падна от 25 метра височина и загина на място
©

Младеж загина при опит да проникне в пещера край котленското село Кипилово.

Това съобщиха от БЧК - Сливен, цитирани от Фокус. Константин Костадинов от село Ягода, Област Стара Загора, бил придружен от двама приятели. Той няколко пъти е бил в тази пещера, уточниха от ПСС. При проникването Констадинов се подхлъзнал и паднал от около 25 метра. Според спасителите не бил осигурен, въпреки че носел със себе си 20-метрова стълба и още толкова алпийско въже. Поради сложния терен акцията на планинските спасители е била много опасна. Изваждането на Костадинов отнело около 3 часа.

Сигналът за инцидента е получен вчера в 9:10 часа от началника на Планинска спасителна служба Сливен Пенко Райков. Планинските спасители от отряда бързо са се организирали и в 10:00 часа са тръгнали към мястото на инцидента. В акцията участвали спасителите: Пенко Райков - ръководител на акцията, д-р Евгений Тенчев, Иван Черкезов, Андон Димов и Никола Урумов - доброволец. В 11:30 часа групата е тръгнала от центъра на село Кипилово със служител на МВР - Котел, който ги е отвел до мястото на злополуката. Заедно с групата е имало и служители от пожарната с началник Живко Тотев.

В 12:30 часа двете групи са на мястото на нещастието. Акцията приключила в 17:00 часа. Началникът на отряда на ПСС благодари на Иван Черкезов, който пое риска и влезе в пещерата и подготви тялото за изваждане. Също така и на д-р Евгений Тенчев, Андон Димов и Никола Урумов, които активно участвали при изграждането на установката и транспортиране на Костадинов до мястото, където е чакала линейката на Спешна помощ. ПСС - Сливен благодари и на служителите на ПБЗН, които се включили активно в операцията.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2126 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини