Банкер източвал сметки на мъртъвци в Бургас

  • 26 февруари 2014 21:50

  • 4017
  • 2
Банкер източвал сметки на мъртъвци в Бургас
©

Разследват служител на банка в Бургас заради кражба на крупни суми от влоговете на мъртъвци. Ивелин Стоев, който вече е освободен, се проверява за това, че е прехвърлял пари от депозити на починали хора в банкови сметки, открити специално заради трансферите на името на негови роднини, съобщава "Флагман".

Стоев прехвърлял пари от сметките на роднините към лични свои сметки. Най-малко 10 покойници са ограбени по този начин, а присвоените суми са 150 хиляди лева, 20 хиляди щатски долара и 15 хиляди евро. Ивелин Стоев се разследва за неспазване на вътрешните правила на банката и присвояване на пари в особено големи размери.

Дело по случая е заведено на 14 ноември 2013 година в Районна прокуратура – Бургас при прокурор Георги Попдобрев, а преписката е изпратена в Икономическа полиция – Бургас.

Според срока, предвиден в закона, проверката по случая е трябвало да приключи още на 19 декември миналата година. Този срок обаче се оказва недостатъчен и прокуратурата го удължава до 19 януари тази година. Странно е, че удълженият срок също изтече отдавна, но преписката все още не е върната от Икономическа полиция в Районна прокуратура – Бургас за повдигане на обвинение срещу Ивелин Стоев. Защо сроковете за разследване на случая непрекъснато се удължават, а въпреки това няма никакъв резултат, не е ясно.

Засега срещу директора на клона на банката в Бургас Димитър Иванов не се води разследване по случая с източените влогове на починалите им клиенти.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4017 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Българин

2014.02.27 | 16:26

2
Така става като се прехвърлят крадените пари и тези от далавери на свои роднини. Като се погледни,кой от управляващите,бизнесмените или високо поставени държавни служители има големи сметки на свое име. Те са го измислили много отдавна да прехвърлят парите на свои родители. А какво ще излезе от играча Христо Бисеров даже и ДПС ги е страх да не им изкара мръсните игри на далаверите.

2014.02.27 | 09:48

1
Има покойници които печелят непрекъснато пари.

Добави коментар

Водещи новини