Отличник се самоубил ритуално, заради подигравки на съученици

  • 26 февруари 2014 08:53

  • 15467
  • 26
Отличник се самоубил ритуално, заради подигравки на съученици
© Булфото

16-годишният Станислав Станев от Горна Оряховица се е самоубил ритуално заради системен тормоз от страна на съучениците си. Това става ясно при разследването за смъртта на момчето, която ни потресе града на 13 януари, пише "Труд".

Десетокласникът от гимназията по електротехника “М. В. Ломоносов” е бил обект на непрекъснати подигравки от своите връстници, твърдят очевидци.

Сутринта той уж тръгнал за училище, но незабелязано от близките си минал в задния двор на къщата и седнал на измайсторен от него електрически стол - подобен на този, с който в някои страни изпълняват смъртните присъди в затворите.

Ден преди това Станислав усърдно работил в гаража. Вероятно тогава е изработил смъртоносната самоделка - сглобил контакт и пускател, свързал жиците с електрическата мрежа, приготвил удължител. На фаталния 13-и ученикът хладнокръвно омотал проводниците около ръцете си и пуснал ток, който го покосил мигновено със силна болка.

Приживе той бил старателен ученик, изкарвал шестици и помагал на другите, като им пишел домашните и давал да преписват от него контролни работи. Въпреки това отнасял често злостни реплики заради своята срамежливост и щръкналите уши.

“Това много травмираше Станислав - разказват родителите му Румен и Лиляна Станева. - Често беше унил, изглеждаше смазан. В добро настроение го виждахме само в работилницата на баща му, където майстореше нещо от алуминий и метал. Не обичаше да се снима. Последните му фотографии са от времето, когато беше малък. Преди година си пусна дълга коса, за да си скрие ушите. Не повярва, когато една съученичка му написа в тетрадката “Обичам те”.

Момчето приживе нямало близки приятели.

“Отдавахме това на пубертета. Не сме търсили консултация с лекар. Смятахме, че този период ще отмине”, обясняват през сълзи майка му и баща му.

Лиляна и Румен дълги години нямали деца. Радвали се много на единствения си син, гледали нищо да не му липсва. Имал богата фантазия и златни ръце. Участвал в изложби, обичал да рисува. Сам измислял видеоигри на компютрите, с лекота усвоявал чужди езици. Обичал музика, често се заключвал в стаята си да слуша.

Разследването за смъртта му се води под наблюдението на окръжната прокуратура в Търново. То било образувано отначало срещу неизвестен извършител по член 115 от НК - за убийство. Но е категорично установено вече, че в страшната гибел на момчето не е замесен друг човек. Затова разследването се трансформира - за склоняване към самоубийство.

“Момчето е избрало необичаен, показен начин да се самоубие, защото е искало да привлече вниманието върху себе си. Това може да е от занижена самооценка, казал си е: “Не заслужавам да живея!” Ако родителите са били изключително грижовни, момчето е очаквало същото отношение и от приятелите си. Като не го е получило, е развило депресия”, казва психиатър.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
15467 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар
mmm

2017.08.20 | 22:12

26
колко е било умно това дете. Тези, които са го докарали до самоубийство, не им завиждам - техните деца ще страдат заради тях след време.
G

2017.08.20 | 22:12

25
Страната ни се нуждае от такива умни и можещи деца.Те са просперитета на бъдещето.Те са много малко и ако ги унищожаваме сме глупци.Тези които са го тормозили и накарали да направи тази последна негова постъпка да са проклети завинаги.

2017.08.20 | 22:11

24
Чалга културата уби новия Стив Джобс - ха сега надуйте джуки и минджи и отивайте на магистралата - това е за хората които мислят че различните в обществото ни са за подигравка. За подигравка са тези копи-пейстове от Лайнер които мътят главите на младежтта ни - СРАМ за съучениците на този човек попаднал сред барбита и кенчовци!

2017.08.20 | 22:11

23
Сега съм млада пенсионерка,но като бях ученичка имах психически тормоз от съученик.През междучасието бинаги ме блъскаше,дърпаше и щипеше.Месеци наред.Един ден отидох при директора и му разказах.Оттогава не се доближи до мен.Но се чуствах безсилна и депресирана.Та и това момче,трябвало е да се оплаче.Макар,че бях ученичка в друго време и мерки се вземаха веднага,сега се учудвам защо не е така.
ПАЙНЕР МИНИСТЕРСТВО НА ПРОСТАЩИНАТА

2017.08.20 | 22:11

22
НИЕ СМЕ ВИНОВНИ ЗА ТОВА ДЕТЕ И ВСИЧКИ ПОГУБЕНИ ЖИВОТИ.До като продължаваме да търпим и величаем ЧАЛГАТА И ПАЙНЕР в тази държава ще тънем във вечно невежество.

2015.03.31 | 14:16

2
самоубийците са слаби хора при първата пречка си слагат въжето
никой

2015.03.31 | 20:35

21
Всъщност,не винаги е така.За коя смърт говорите? За реалната или виртуалната?

2015.03.31 | 14:17

4
Ей ку*во недо*бана ей заради такива палячовци като теб сме на това дередже. Малки долни гнусни злобарчета. М*йната им и на тези, които намесват политиката в тази човешка трагедия! Господи, ако те има, моля те, смили се над душата на това дете, моля те. Мир на праха му!

2015.03.31 | 20:35

20
Ako действително двама от училището са го изнасилили,къде е полицията и педагогическата стая?Днес са изнасилвали,а утре ще убиват.Къде е държавата,хорааааа?Жал ми е за това дете!

2015.03.31 | 18:30

9
Още едно доказателство за подтискащата остаряла образователна система, която НЕ бързат да се реформира. Нека тежи на съвестта на Клисарова, която НЕ бърза за реформи.
J

2015.03.31 | 20:34

19
Депотат и съвест???!! Нещо си се объркал!
J

2015.03.31 | 20:34

18
Значи, всички знаели , че му се подиграват, учители родители, други деца....и никои не взел мерки??? Е какво очаквате да се случи, когато детето не вижда подкрепа от никои?
А

2015.03.31 | 20:01

17
Това е ужасно... Горкото дете! Нека почива в мир!

Добави коментар

Водещи новини