Парче асфалт уби работник в Монтана

  • 22 февруари 2014 16:20

  • 2939
  • 0
Парче асфалт уби работник в Монтана
©

Трудова злополука е станала днес по време на изкопни работи по водния цикъл на Монтана, съобщиха от Областната дирекция на  МВР в града.

Част от товара на кофата на багер - асфалтово парче е паднало върху намиращия се в изкоп работник Ангел И. /29 г./ и  го е ударило тежко. Пострадалият е откаран в болница, където е починал.

Инцидентът е станал на кръстовището между улиците "Хаджи Димитър" и "Св.Св.Кирил и Методий", където от няколко дни се  полагат нови водопроводни тръби.

От Областната инспекция по труда в Монтана съобщиха, че загиналият работник е имал трудов договор и е бил нает за общ  работник. Предстои да се изясни дали е преминал инструктаж за безопасност и чия е вината за трагичния инцидент.

Загиналият е без образование, има още 10 братя и сестри. Той живее в ромската махала на Монтана "Огоста", съобщиха негови роднини.

Подмяната на тръбите на канализацията и водопровода в Монтана е поверена на консорциум от фирми "Канализация Монтана  2013". Проектът е на стойност 50 милиона лева и е най-големият в Монтана за последните години.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2939 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини