Служител от Столичния затвор внасял GSM-и за Куйович

  • 21 февруари 2014 06:59

  • 1942
  • 0
Служител от Столичния затвор внасял GSM-и за Куйович
© Булфото

Служител от Софийския централен затвор е бил закопчан преди 2 дни при спецакция в зандана.

Чиновникът е задържан, тъй като внасял на затворници мобилни телефони и други забранени вещи, съобщиха вчера от правосъдното министерство. Според информация в Блиц спецекипите намерили в GSM-а на чиновника и номера на черногорския наркотрафикант Будимир Куйович. Заради това били претарашени килията на черногореца и строителният цех, където той работи. След обиските Куйович бил затворен в т.нар. буфер, а пък Йосифов бил задържан за 24 часа в ареста на Второ РПУ. Мъжът е закопчан при спецакция на полицаите от Оперативно обслужване на местата за лишаване от свобода към ГДНП-МВР

Йосиф Йосифов бил арестуван, когато се опитал да внесе на мобилен телефон и USB кабел на пандизчия, уточниха от ведомството. Задържаният е работел в отдел ТРЗ на затвора. След като бил отведен от работното му място от полицаи от Второ РПУ, срещу него е образувано дисциплинарно производство и е отстранен временно от длъжност. Освен това прокуратурата е образувала досъдебно производство.

По непотвърдена информация в резервната гума на колата на Йосифов била открита и дрога. Блиц съобщава още, че в зандана от години се говорило, че Йосифов е “снабдителят на Куйович”. Винаги когато обаче пратките с алкохол, дрога и телефони бъдат спипани, друг отнася вината и двамата излизат чисти. По неофициална информация именно Йосифов е набавил 20 литра водка, 40 телефона и трева, които бяха хванати преди две години в автосервиза, в който работеше Куйович. Освен това инспектор Йосифов е записвал работните дни на всички пандизчии и пишел т.нар. хиксчета, от които зависело по-ранното излизане на затворниците.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1942 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини