Арестуваха шофьор на нелегално такси

  • 19 февруари 2014 12:46

  • 1260
  • 0
Арестуваха шофьор на нелегално такси
©

Полицаи от Правец задържаха водач на нелегално такси, пътуващо за София, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-София.

Вчера, около 7.30 часа при провеждане на специализирана полицейска операция срещу нерегламентирания превоз на хора инспектор „Пътен контрол“ при Районно управление „Полиция” - Правец спрял за проверка на автобусната спирка в района на язовирната стена лек автомобил „Мерцедес”, движещ се в посока столицата. Колата се управлявала от 30-годишен етрополец, а с него пътувал жител на Правец.

С цел изясняване на случая двамата били доведени в полицейското управление заедно с автомобила. От извършената допълнителна справка от служители на икономическа полиция и КАТ станало ясно, че автомобилът не притежава лиценз за извършване на обществен превоз или удостоверение за регистрация за извършване на лек таксиметров превоз, въпреки това обаче пътникът е заплатил на водача сума, равностойна на цената на билета до София.

По случая е образувана преписка по чл. 324, ал.1 от Наказателния кодекс и е уведомена районна прокуратура-Ботевград. От страна на Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ е съставен акт за установено административно нарушение и е наложена принудителна административна мярка за временно спиране от движение на автомобила.

Водачът, който е с криминални регистрации, е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1260 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини