Затворник, който опита да се самозапали, е настанен в изолатора

  • 06 февруари 2014 15:16

  • 1492
  • 1
Затворник, който опита да се самозапали, е настанен в изолатора
©

Има опасност приятелят ми Господин, който опита да се самозапали, да умре в бургаския затвор! В момента той се намира в изолатора, но виковете му за помощ ехтят в цялата сграда. Моля, дайте гласност.

Това твърди годеницата на лишения от свобода затворник Господин Димитров-Закса Стоянка пред „Флагман". Тя пътува с автобус от Търговище за Бургас, където на място ще прави усилия да се срещне с изпратените от правосъдното министерство проверяващи. Проверката в затвора бе разпоредена вчера от министър Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова. Проверяващите са вътре, но се оказва, че те са дошли по жалба на друг затворник, който е бил пребит от надзиратели доста преди вчерашния инцидент с публичния опит на Закса да се самозапали.

Закса е с обгорени гърди, тъй като пъхаше в пазвата си горящи вестници и други книжа от съда, докато в килията му нахлуха пазачите и го пребиха. Според източник от затвора, с когото Стоянка е разговаряла, очите му били подути от ритниците в главата. Бил целият в рани и болките му били непоносими. Въпреки това лекар не бил викан, а трябвало да му се дадат и успокоителни, тъй като се сринал психически - блъскал се в стените, имал поведение на напълно полудял.

Според непотвърдена информация в 10 часа тази сутрин е имало план за извеждането на Закса извън затвора с линейка, но тази операция е била отхвърлена в последния момент, малко преди да влязат пратениците на правосъдното министерство. Причината била в това, че трябвало да му се изготвят документи за настаняване в подходящо психиатрично заведение. Това обаче можело да стане едва след свикване на комисия.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1492 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
вальо

2014.02.06 | 21:48

1
И той като много други като ги осъдят се разболяват.Когато вършат престъпления са абсолютно здрави.В американски затвор никой няма да му цепи басма,а ще яде бой до н.....е!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини