Собственикът на автобуса, който сгази Гергана, иска да поеме лечението ѝ

  • 31 януари 2014 12:56

  • 1403
  • 0
Собственикът на автобуса, който сгази Гергана, иска да поеме лечението ѝ
©

Автобусите на автогарата в Гоце Делчев са изправни, минават технически прегледи поне два пъти годишно, а този, от който преди два дни в движение падна 28-годишната Гергана, е излязъл от цялостен ремонт седмица преди инцидента. Това заяви собственикът на фирмата пред БТВ.

Според него вратата се е отворила след завъртането на ръчен ключ. Учениците обаче са категорични, че единствено шофьорът е пипал този ключ, защото той е много високо.

Собственикът на фирмата е заявил готовност да поеме всички разходи за лечението на Гергана, чиито крака бяха прегазени от автобуса.

Няколко ученици разказаха, че това не е първият подобен инцидент, но това е първият случай, получил медийно внимание.

„Преди седмица Гергана спаси едно момче, преди това две момчета също щяха да паднат", разказа момиче, което всяка сутрин ходи на училище с този автобус.

„Автобусът е препълнен с ученици от няколко села. Прекалено сме наблъскани и няма къде да се хванем. Има 35 места, а ние сме около 70 човека вътре", разказа друга ученичка.

„Автобусът не е малък, но е в окаяно състояние, задушаваме се, няма стълбички, само прав коридор, дръжките са много високо и не го стигаме - има ученици в първи, втори, трети, четвърти клас, не ги стигат. Когато рейсът е препълнен, нямаме избор освен да се облегнем на вратите", коментира една от ученичките.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1403 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини