Баби гонят крадци с пиратки

  • 28 януари 2014 21:15

  • 1905
  • 1
Баби гонят крадци с пиратки
©

Възрастните хора от пловдивското село Кочево са принудени да хвърлят пиратки, за да плашат крадците, които постоянно ги обират, пише "Новинар".

“Спим на тръни. Шумка да шумне, скачам като заек. Започне ли да притъмнява, започвам да хвърлям пиратки, за да плаша крадците”, разказа 60-годишната Елена Спасова от селото.

По думите й в селцето живеят предимно пенсионери.

Тя разказа, че хората са потресени, след като 82-годишната Христина Дялкова беше завързана от двама апаши, ограбена, а след това крадците най-нагло седнали да вечерят от наденицата й.

Месец след нападението стана ясно, че бандитите са 28-годишният Стефан Асенов и малолетният му помощник - 14-годишният Мехмед от село Брестник. Още две самотни възрастни жени от района станаха жертва на двамата престъпници през декември, а след кратко задържане и двамата бяха пуснати.

Елена разказа, че едва преди няколко дни бандити влезли в къщата на съседите й Мария и Георги Кръстеви. Крадците нахълтали през покрива и взели от фризера няколко пакета храна и замразени пилета. „Старците нямат пари, живеят с дребни пенсии, а те им взеха храната”, обясни жената.

Последвайте канала на

Novini.bg
1905 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.01.29 | 09:05

1
Браво на електората.

Добави коментар

Водещи новини