Спипаха два тона нелегален тютюн

  • 22 януари 2014 14:45

  • 1847
  • 1
Спипаха два тона нелегален тютюн
©

Великотърновец бе спипан с повече от два тона тютюн, скрит в сеното в селската му къща в село Ресен. С акцията на полицията са предотвратени щети за държавния бюджет в размер на около 370 000 лв.

В хода на провеждаща се специализирана полицейска операция за превенция и противодействие на разпространението и държането на акцизни стоки без бандерол, във вторник служителите на реда са извършили проверка в къщата в село Ресен на 35-годишния А. С. от старата столица. В стопанска постройка към имота полицаите открили 28 кашона с тютюн без акцизен бандерол, укрити в сеното. Акцизната стока била пакетирана в черни полиетиленови плика и подготвена за свиване на цигари или за продажба в насипно състояние. Общото количество иззет тютюн е 2 436 кг.

А.С. е задържан с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава под наблюдението и ръководството на Районна прокуратура – Велико Търново. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1847 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.01.22 | 21:52

1
Е добре де,защо държавата не разреши на производителите да продават сами тютюна или поне част от него?Хайде за такива прекупвачи е ясно забранено,но за производителите поне една част да им е разрешено да си продават хората.Къртовски труд е това и за жълти стотинки ги принуждават да продават.Искат сами да си изкарат пари а не кеш от държавата.

Добави коментар

Водещи новини