Повдигнаха обвинение на 16-годишния убиец от Драгоданово

  • 20 януари 2014 12:27

  • 1893
  • 3
Повдигнаха обвинение на 16-годишния убиец от Драгоданово
©

Окръжната прокуратура в Сливен повдигна обвинение на 16-годишното момче от село Драгоданово, задържано за жестокото убийство на 74-годишен дядо.

Обвинението е за извършен грабеж, придружен с убийство.

Установено е отнемане на сумата от 11,60 лева от пострадалия, съобщи говорителят на прокуратурата Виолета Калайджиева, цитирана от Дарик.

Събират се необходимите доказателства, назначена е съдебномедицинска експертиза.

Мярката за неотклонение на задържания е удължена за срок до 72 часа, очаква се съдът да му наложи постоянен арест.

Момчето е ученик в 9-и клас в Професионална гимназия по механотехника в Сливен. Преди това е бил ученик в село Блатец и две години заради кражби е бил в Социално-педагогически интернат във варненско село, съобщи кметът на Драгоданово Стойко Патарев.

Той разказа, че родителите на младежа са разделени.

Преди да извърши убийството, същия ден след полунощ ученикът се е опитал да влезе в друга къща, но собственикът, също възрастен мъж, се обадил на познат. След това е влязъл в друг имот, собственост на семейство инвалиди. Те живеели в пристройка на къщата. От втория етаж на къщата момчето е откраднало чифт маратонки и 3 бутилки олио и е подпалил комарника. Семейството също се обадило на познат, чувайки разговора им момчето избягало. Прибирайки се към дома, около 5 часа сутринта, ученикът видял дядото в двора на къщата, в която живеел сам. Взел дървен кол и го убил.

"Хората в селото са уплашени и живеят в страх", коментира Патарев. Той каза, че убитият дядо е ерген, от роднините има жив само братовчед.

В селото живеят 630 души.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1893 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Кирил Груев

2015.04.06 | 15:50

3
За убийство да няма съкратена процедура- господа
revaersal

2014.01.21 | 00:35

2
Докато няма промени в наказателния кодекс,нищо няма да се промени и за 15 лв ще те е страх да останеш сам. Такива утайки трябва да бъдат минимум 15 години зад решетките. И веднага ще има рязко намаляване на подобни деяния. Но като знаеш че ще лежиш 5 години е друго!! Още повече никаква милост за умишлено убийство особено с жестокост та се мъчиш :(

2014.01.20 | 21:31

1
А сега повдигнете обвинение срещу 57 годишния келеш Хулиган от Ямбол Волен

Добави коментар

Водещи новини