20 телефонни измами разкри МВР-Кърджали

  • 15 януари 2014 15:35

  • 975
  • 0
20 телефонни измами разкри МВР-Кърджали
©

20 телефонни измами разкриха служителите на МВР -Кърджали. Задържаните преди два дни баща и син - Г.Г. /32 г./ и З.Г. /59 г./ са били посредници в дванадесет от случаите. Събраните от тях суми са за около 20 000 лв.

В началото на седмицата униформените служители задържали бащата и сина в Момчилград. Те се връщали от Крумовград, където получили  800 лв. от 85-годишна жена. Тя била въвлечена в измамата по най-популярната схема – синът й пострадал в катастрофа и за лечението му са необходими пари.

От проведеното разследване се установило, че посредниците измамили и 71-годишна от Момчилград. На нея Г.Г. и З.Г. съобщили, че синът й е катастрофирал и се нуждае от незабавна спешна операция, която трябва да се заплати. Заблудената жена изтеглила 3000 лв. от банка и в централната част на града ги предала на 32-годишния мъж.

Окръжният прокурор Светлозар Лазаров обяви, че от двамата мъже са иззети 5 мобилни телефона и 3 800 лв. Бащата и синът засега са свидетели по образуваните досъдебни производства с цел да се стигне до поръчителите на измамите, поясни магистратът.

Последвайте канала на

Novini.bg
975 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини