Почина жената, подпалена от мъжа си

  • 14 януари 2014 14:14

  • 1659
  • 0
Почина жената, подпалена от мъжа си
©

Днес Варненският апелативен съд потвърди мярката на Окръжния съд в Търговище от началото на 2014 година, „задържане под стража" за 56-годишния мъж, който запали жена си, пише "24 часа".

Той е привлечен като обвиняем затова, че залял с бензин Севинч Мехмедова, с която съжителствал от дълги години, запалил жената и така направил опит да я убие.

Днес стана известно, че Севинч, която изпаднала в кома, непосредствено след палежа и не е идвала в съзнание, вече е починала.

Така престъплението, за което ще бъде разследван Шабанов е убийство, извършено със средства, които са опасни за живота, особено мъчителен за жертвата начин. Тежко престъпление, което се наказва с лишаване от свобода за повече от 15 години.

Ахмед Шабанов не се признава за виновен, въпреки свидетелските показания. Той твърди, че Севинч сама се е поляла с бензин, напръскала е и самия него и е запалила огъня със запалка. Той първо угасил себе си и след това се втурнал да помага на жена си.

За да потвърди постоянния арест, днес Варненският апелативен съд се съобрази с гласните свидетелства, събрани още в първите часове след престъплението.

Показанията, както и материалите по разследването категорично обосновават предположението, че Ахмед е съпричастен към тежкото престъпление. Съдът се съобрази и с характеристиката на обвиняемия, направена от кварталния, според която употребяващият често алкохол Шабанов е склонен да извърши престъпление. Това е второто основание да бъде потвърден ареста му.

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1659 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини