Ревнивецът от Варна: Татко, прости ми, убих ги!

  • 08 януари 2014 06:21

  • 12537
  • 21
Ревнивецът от Варна: Татко, прости ми, убих ги!
© Булфото

"Татко, прости ми. Много съм грешен пред теб. Убих ги. Сбогом." Това казал по телефона 39-годишният Петър Георгиев на баща си Евтим, минути след като застрелял жена си Живка Пенчева (33 г.) и любовника Стефан Георгиев (39 г.).

Публичната екзекуция стана посред бял ден навръх Богоявление и втрещи Варна. Без да се притеснява от многобройните очевидци Петър изпразни цял пълнител от пистолет "Макаров" по жертвите си, а час по-късно се гръмна в слепоочието в необитаема постройка наблизо. Жив, но в кома, той бе откаран в болница "Св. Анна". Въпреки усилията на лекарите 39-годишният мъж издъхна в понеделник вечерта.

Майката на Петър - Христина, не можеше да си прости вчера, че не е спряла сина си преди фаталните изстрели. "Сутринта ми каза: "Майко, ще я убия и после себе си ще довърша." Не го взех насериозно, защото те често се караха напоследък", плачеше баба Христина.

"Сватът Пенчо казва да ги погребем един до друг, заедно. Душа човек е той. И децата имаха голяма любов, с мерак се взеха, добре живееха допреди 4-5 години. Живка беше хубава, добра жена, ама навън взе да гледа и скандалите почнаха", едва говореше от мъка бащата на Петър - бай Евтим. 70-годишният пенсионер се оказа братовчед на покойния Варненски и Великопреславски митрополит Кирил. Той и жена му Христина живеят на жп гарата в съседното село Боряна, където изкарали целия си трудов стаж - тя като продавачка на билети, той като машинист. В Дългопол ги знаят като скромно и задружно семейство.

"И Петьо беше много работливо момче, почивка не знаеше... Ама жена му хойкаше", каза съседката Таня.

"Мъка ми е, но не одобрявам това, което стори синът ми", пророни от двора бай Евтим. Във фаталния 6 януари синът му поискал колата и казал, че отива в Провадия. Вместо това отпрашил към Варна, където проследил невярната си жена и любовника .

Любовната връзка не била тайна за семейството. Заради нея от миналото лято Живка наела квартира във Варна. Намерила си работа в обществена пералня и се прибирала в Дългопол само за почивните дни.

Петър поел грижата за двете им деца - абитуриентката Христина и 9-годишната Силвия. Скандалите у дома обаче ескалирали, защото Живка не искала да скъса с интимния си приятел, а той тормозел Петър с есемеси, пращал му неприлични клипчета. Двамата дори веднъж се сбили, след като Стефан му се изрепчил: "Няма да спиш с Живка, тя ми е любовница", разказа потресеният кум на загиналата двойка Калчо Тончев.

"Съветвахме го да я зареже, щом тя не го иска. Преди 3-4 години пак беше забягнала с друг мъж, но се върна", разказа Калчо. И той, и комшии описаха Петър като домашар и пълен въздържател. "Не пушеше, капка алкохол не пийваше. От сутрин до вечер се трудеше. Първи в Дългопол започна да се занимава с частен транспорт - още преди 16-17 години. С камион возеше мляко, дърва и други стоки", допълни кумът.

Бизнесът потръгнал, а и бай Евтим продал 2 имота, за да устрои двамата си синове - Петър и Георги, със съседни къщи на пъпа на Дългопол. Между двата дома Петър почнал да строи две магазинчета. В едното смятал да продава дрехи, а в другото - закуски. Бил запален ловец, имал пушка и пистолет "Макаров". Преди време продал пушката и скъсал с авджийството, защото твърдял, че му е жал да убива животни. Пистолетът обаче запазил.

Застреляният Стефан Георгиев е връстник и бивш съученик на Петър. В Дългопол го наричат Стефан Бежанеца, тъй като родът му бил македонски. Двамата с Петър завършили гимназията в Дългопол, даже свирели заедно в един школски оркестър - Петър на акордеон, Стефан - на тромпет.

След като се дипломирал, Бежанеца напуснал родния си дом и се преселил в Горна Оряховица. Взел си булка оттам и им се родило момиченце. По-късно семейството се преселило във Варна, където Стефан работел в строителна фирма.

Преди месеци срещнал Живка и между двамата пламнала любовна искра. Срещали се често в стаичка до автогарата във Варна, близо до паркинга, където Петър ги застреля. За изневярата знаела и съпругата на Стефан, която се била примирила със забежките на мъжа си.

Петьо обаче отказвал да приеме ролята на рогоносец. През последните месеци Живка го вбесявала, като му казвала: "Махай се, не те обичам. Къщата е за мен. Какъв си ми ти?", споделиха близки на семейството. Невярната жена и убиецът нямали брак, защото се задомили още преди Живка да навърши пълнолетие.

Голямата им дъщеря Христина, обляна в сълзи, отказа да говори с медии. Малката - Силвия, още не знаеше, че е останала кръгло сираче. "При сватята Стоянка е детето. Не знам как ще му кажем", с пресъхнали от плач очи пророни майката на Петър - Христина.
Семейната трагедия е на път да смрази отношенията между родовете на жертвите. Сестрата на Живка - началната учителка Павлина и двамата синове, плачеха безутешно в къщата, докато родителите на Петър потропваха като неканени пред входа. "Накриво ни гледат, но ми е син, как да не го оплача", нареждаше баба Христина.

"Махайте се, не снимайте", налетя на екипа ни един от племенниците на Живка. "Страх ме е да не стане някой инцидент на погребението", пророни на изпроводяк бай Евтим.

Все още не е ясно кой от сватовете ще поеме опеката над двете осиротели момичета. От социалната служба в Провадия обясниха, че със сигурност те няма да бъдат настанявани в дом, а ще живеят при роднини.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
12537 21

Свързани новини

Коментари 21

Добави коментар

2015.03.24 | 18:59

21
Виктория, всички сме се пръкнали благодарение на фалоса, ти също, само че го оценяваш доста по женски...:)
Виктория

2015.03.06 | 11:27

7
Да, така е...оценявам го по женски и няма нищо лошо в това. Но супер много се запалих за недоклатеното изказване на #8 и ако разсъждавах като него щях да кажа, че всички "фалоси" са курвари! Нещо май е чул отнякъде (и недочул) приказките на Наполеон, може би?! Ама едва ли...

2015.03.24 | 18:58

20
Тоя човек голяма мъка е видял ! Любовника на женати да ти праща клипчета как я чука и да те заплашва няма да спиш с нея !!! Тия боклуци са си били за трепане, но жалко за човека и децата .
жоро

2015.03.24 | 18:58

19
Трагедията си е трагедия - и все пак ЕДНА ПО МАЛКО !!!

2015.03.24 | 18:57

18
някои жени си се раждат курви и тях никои не може да ги задоволи,щом е родила на 16 ясни са нещата
Niko

2015.03.24 | 18:56

15
Типичени балкански селяндурини! Синът му утрепал двама, а той се вайка ква била снахата, разбираш ли!?? Синът му - абсолютен боклук! Има две деца - той тръгнал да трепе, щото не може да задоволи жена си. Милиони жени и мъже изневеряват. Това ознaчава ли, че всички да тръгната да се трепят. Никой не е ничия собственост, ама иди го обяснявай на тъпия и кух булгаристански селяк, дето си мисли с празната си картуна, че е собственик на жени и деца. Представете си само къв баща е тоя глупав нещастник след като за едното чукане трепе жена си и ги оставя сираци. За какъв насилник става въпрос в къщи! Може и завалийките д са се отървали от той насилник:) А за дъртата пенсия само едно - какъвто бащата, такъв и синът. Тъпи, изкукуригали и жестоки селяци! Ама то щом един депутата може да се бие с полицаи, защо пък селяни да не се стрелят! Смотана държава!
Георги

2015.03.24 | 18:56

17
Изнвярата е голяма мъка за някои хора. Не всички хора са склонни като теб да подскачат от радост докато жена им ходи по чуждо. Не го оправдавам, но до някъде го разбирам. Просто света много се изруди, доказателство е и самия факт, че повечето хора са ок с изневерите. Някои морални хора просто не издържат на напрежението и правят глупости.
Dick

2015.03.06 | 11:29

13
ЗАПОВЯДАЙ В ДЪЛГОПОЛ, ДА ВИДИШ КАКВО МОЖЕМ НИЕ БАЛКАНСКИТЕ СЕЛЯНИ !!! А ОТВОРЕН ???? МЪЖ ЛИ СИ ???? ДА НАПРАВИМ СРЕЩА, ДА ТА ИЗПЛЮЩЯ !!!

2014.01.09 | 23:50

2
Ееей ТИ а'нси педал бе гнъс мръсна ?
Dick

2014.01.09 | 23:50

1
ЩЕ ТЕ ИЗЯМ "МАМИН ГРАЖДАНИНО" !!! СМЕШНИК !!!
Аз

2015.03.24 | 18:56

16
Хубаво направил човека, ама лошо за децата.

2015.03.24 | 18:56

14
Е тоя Петър бая време я е изтърпял.Можел е да я зареже и да си намери друга,ама ето стана беля.Сега живите ще страдат и най-вече децата.Жалко...

2015.03.06 | 11:28

12
Жалко за човека и жалко за децата! Не трябваше да прави така! Трябвало е да си намери друга курва! В България се раждат само курви и камъни!
Виктория

2015.03.06 | 11:27

8
Като казваш "децата" обърна ли внимание, че и двете са момичета?! И тях ли слагаш в раздел "курви"?! Ама иначе ги съжаляваш! А ти как се пръкна на този свят?! С чия помощ?! Тъпанар...прост...
fool

2015.03.06 | 11:28

11
И защо не казват какво е работил стрелеца, да не би да е бил ченге ,нещо намирисва защото на дълго и широко обясняват за близките и роднините на килара ,а пък той като куче без история ! Крият нещо, не казват че оръжието е незаконно ,още нещо дори би следвало да е служебно.

2015.03.06 | 11:28

10
ТОВА НЕ Е РЕВНОСТ, А ГОЛЯМА БОЛКА ОТ УНИЖЕНИЯТА , НА КОИТО Е ПОДЛАГАН ЧОВЕКА.

Добави коментар

Водещи новини