Полицаи откриха канабис в Правец и Костинброд

  • 22 август 2011 13:06

  • 1496
  • 0
Полицаи откриха канабис в Правец и Костинброд
©

Полицаи от Правец и Костинброд иззеха канабис при проверки на частни имоти, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София.

В ареста на Районно управление „Полиция” (РУП)-Костинброд е задържан 30-годишен стар познайник на полицията, известен за съхранение и употреба на наркотични вещества.

В събота криминалисти от районното управление в Костинброд извършили проверка в дома на Л.Г. от същия град. В единия край на зеленчуковата градина, който не се виждал от улицата, полицаите открили 45 растения канабис с височина около 2 м. Л.Г., който наскоро бил заловен за кражба на лаптоп, отново бил заловен. С протокол за доброволно предаване били иззети четири чувала марихуана. Старият познайник на полицията бил задържан в местното районно управление за 24 часа.


Вчера сутринта в РУП-Правец сигнализирал собственик на частен имот в с. Правешка лъкавица, махала “Зеленска”. Ботевградчанинът отишъл да нагледа овощните си дръвчета и се натъкнал на каре 6 м/4 м добре поддържани растения канабис. След подадения в полицията сигнал, на място била изпратена дежурна оперативна група. При огледа се установило, че растенията били около 50 на брой и високи около 2 м. Марихуаната била насадена в саксии, вкопани в земята като поливането се осъществявало чрез специална система.

Цялото количество канабис е иззето.


Криминалисти работят по установяване на собственика на насаждението.


По случаите били образувани досъдебни производства.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1496 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини