Найденов: Обществото трябва да разбере истината за атентата в Кербала

  • 27 декември 2013 17:43

  • 2812
  • 3
Найденов: Обществото трябва да разбере истината за атентата в Кербала
© bulphoto

Продължава работата на създадената от министъра на отбраната Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен комисия, която извършва преглед, оценка и изготвя предложение за премахване на нивото на класификация на документи и материали, свързани с участието на първия ни военен контингент в операцията на Многонационалните сили в Ирак през 2003 г., съобщават от Министерството на отбраната, предаде "Дарик".

На комисията е разпоредено до 16 януари 2014 г. да изготви предложение за разсекретяване на информация, което да позволи допълнително изясняване на обстоятелствата около извършеното на 27 декември 2003 г. нападение над българската база „Индия” в Кербала.

„Близките на загиналите в Кербала имат правото да знаят всички обстоятелства, засягащи трагичните събития отпреди десет години”, е посочил той, е казал министър Найденов.

По повод на днешните възпоменателни ритуали по гарнизони в памет на загиналите в Ирак български военнослужещи министър Найденов е отбелязал, че те са малка част от онова уважение и преклонение, които заслужават военнослужещите. „Давам си сметка колко е трудно на опечалените близки и роднини без техните синове, бащи, съпрузи и ги уверявам, че скръбта ни е обща”, е казал министърът.

„Всичко това ни напомня, че във военните мисии уроците често пъти се усвояват с цената на човешкия живот”, е посочил още той. „Силно се надявам, че сме извлекли поуките от събитията в Кербала и те са запечатани в съзнанието на всеки един, който има отговорности за подготовката, екипирането и защитата на българските военнослужещи”, е заявил още Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2812 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.12.28 | 11:49

2
България да бъдела част от СССР? Що за измет, продажник и боклук си ти??? Отивай в Северна Корея (с еднопосочен билет), щото на практика социализъма остана само там! Даже и Куба реши до 3-4 години да стане пазарна икономика - новина от вчера.

2013.12.28 | 11:49

3
Пък за какво да ми харесва тука много? Що е туй българия? Едно знаменце. Ехехей. Аз ще стоя тук и ще подкрепям комунизма : )

2013.12.28 | 11:48

1
Хахахаха! Фашизма го свалихме. Дълго да живее СССР! България да бъде част от СССР! Долу фашизма! долу национализма! : )

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини