Взрив помля четири коли в Русе (снимки)

  • 17 декември 2013 12:38

  • 2934
  • 0
Взрив помля четири коли в Русе (снимки)
©

Два автомобила са напълно унищожени, а други два са със сериозни щети при взривила се метанова уредба тази нощ в Русе.  Това съобщи началникът на противопожарната служба в града комисар Димитър Павлов.

Сигнал за инцидента е подаден около 3,40 часа. Първоначално е възникнал пожар в автомобил "Опел Вектра" с метанова уредба,  паркиран пред блок в кв. "Дружба-3". "В резултат на топлинното въздействие налягането в бутилката с метан се е повишило и се е  получил мощен взрив", обясни Павлов, цитиран от БТА.

Опелът е напълно унищожен. От взрива таванът на колата е изхвръкнал до шестия етаж на блока. Пламъците са обхванали и  съседните три автомобила. Изгорял е "Фолксваген Поло", а други две коли - "Фолксваген Голф" и "Киа", са със сериозни щети.

Пристигналите два екипа с огнеборци са потушили пожара и не са позволили да се разпространи към останалите паркирани пред  блока автомобили. При инцидента няма пострадали хора. От взривната вълна са се счупили стъкла на апартаменти на  блока. Има щети по прозорците и на съседната жилищна кооперация.

По случая се води разследване, като вероятно не става дума за умишлен пожар, а за късо съединение в превозното средство. Комисар Павлов призова шофьорите на автомобили с газови и метанови уредби да следят внимателно за техническото състояние  на превозните си средства, за да не се стига до подобни  инциденти.

"От силния взрив всички живеещи в блока се изплашихме много. На първия етаж живее младо семейство с две малки деца, които са изпаднали в шок", обясни Иваничка Якова, която е собственик на един от по-леко пострадалите автомобили.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2934 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини