Предаваме на Дания нашенец, издирван за изнасилване

  • 16 декември 2013 11:46

  • 1596
  • 1
Предаваме на Дания нашенец, издирван за изнасилване
©

24-годишният Ибрям Осман Акиф ще бъде транспортиран до Кралство Дания в изпълнение на европейска заповед за арест, стана ясно днес. Той е издирван по водено срещу него разследване за изнасилване, информира 24 часа.

Съдебният състав, председателстван от Деница Вълкова, взе решение българският гражданин да бъде предаден на датските власти като взе предвид и неговото желание. Ако Акиф беше отказал доброволно да замине, по закон следва отделна съдебна процедура, която минава през две инстанции и продължава поне няколко месеца. Дания е представила поисканите от адвокат Благой Потеров гаранции, че Акиф ще бъде върнат у нас след извършените следствени действия.

Европейската заповед за арест на Акиф е издадена от Райония съд  на Нюкьобинг Фастер. Според нея българинът е обвинен в сексуално посегателство над датчанка, той е имал и съучастник. Ибрям Осман Акиф е задържан  от българските власти на 6 декември. Съдът му е наложил постоянен арест. Днес мярката бе потвърдена. Обвиненият в изнасилване ще остане зад решетките до предаването му на чуждите власти.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1596 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.12.17 | 22:40

1
Щом е виновен този рязан джагал - ДА БЪДЕ СКОПЕН!

Добави коментар

Водещи новини