Бившият шеф на "Напоителни системи" под стража в прокуратурата

  • 11 декември 2013 13:04

  • 4946
  • 4
Бившият шеф на "Напоителни системи" под стража в прокуратурата
©

В СДВР е постъпило постановление от Софийска районна прокуратура (СРП) за принудително довеждане на Георги Нейчев Харизанов, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Той е издирен от служители на СДВР, задържан е и представен, съгласно постановлението, на органите на прокуратурата, съобщи комисар Младен Младенов, заместник директор на столичната дирекция на вътрешните работи, цитиран от "Фокус".

Бившият председател на Съвета на директорите на „Напоителни системи” ЕАД Георги Харизанов има влязла в сила присъда за изнудване по чл. 213 а, ал. 1, съобщиха от Софийска градска прокуратура. Присъдата е издадена от Софийски районен съд и е влязла в сила на 15 април 2005 година. Харизанов е осъден на лишаване от свобода две години условно, с три години изпитателен срок и глоба от хиляда лева. Говорителката на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова обясни, че през 2001 г., на 19 септември, е образувано досъдебно производство за кражба, извършена в големи размери, и представлява тежко умишлено престъпление, срещу неизвестен извършител. То обаче е прекратено, поради липса на доказателства, за да се приведе като обвиняем Георги Харизанов. През 2010 г. обаче са открити пръстови отпечатъци на Георги Харизанов, което е наложило възобновяването му. Тогава Харизанов е привлечен като обвиняем. В момента досъдебното производство все още е във фаза на разследване.

Георги Харизанов е работил във фирмата, от която са изчезнали парите като изпълнителен директор. Кражбата е извършена, като са били взломени 2 каси от счетоводството с технически средства, в резултат на което са били откраднати парите. Прокурорът е преценил, че доказателствата са достатъчни, за да се повдигне обвинение срещу Харизанов. На този етап само той е обвиняем, но е обвинен за съучастничество, с неизвестни засега лица. Кражбата е извършена на 23 – 24 май 2001 г.

На 10 август 2010 г. Софийска районна прокуратура е обвинила Георги Харизанов за закана за убийство. На Харизанов е наложена мярката за неотклонение „подписка”. През 2010 г. на Харизанов е повдигнато и второ обвинение – за закана за убийство, което се гледа в Софийски районен съд.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4946 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Hovi.301

2013.12.12 | 22:20

3
Az sam svdetel na izrjazanite trabi na pompena stantsia 9km v gr Ruse .Vsichko e ounishtojeno .ZASHTO?

2013.12.12 | 22:21

4
Само тръби от Русе ли е крал,ами пръстовите отпечатъци на касата му,ами сключената неизгодна сделка за 100 000т.скрап с нанесена вреда на дружеството,ами присъдата за изнудване и влязла в сила присъда-2г.условно и 3г.с изпитателен срок,глоба 1000лв..Сега и тоя ще пише до Страстбург за нарушени права.Ипак ще го пуснат.

2013.12.12 | 22:20

2
Боже,боже,какво пишат за тоя Харизанов,без диплома за висше,съден,крал, пак съден,отново крал,но Бойко казал той да остане на поста,защото Румен Пашата му бил приятел.А по времето на Георги Илиев бил сутеньор-шофьор като карал манекенки на богаташи,при някоя си Розалия и Дим Дуков също.И шеф на ''Напоителни системи''Часовник от розово злато видели,когато давал интервю за издавените хора от с.Бисер.А Бойко геройски летя с КУГЪРА над селото да види що се е скъсал язовира на неговия приятел.
КНСБ

2013.12.12 | 22:20

1
Маргарита Янчева хитрата пенсионерка на граждански догор, до кога ще я търпите. Не съкращавайте младите, а дъртия вампир да си развява онази работа в Напоителни Системи.

Добави коментар

Водещи новини