Нова измама! Крадат сметки с фалшиво пълномощно от Лондон

  • 10 декември 2013 21:42

  • 4705
  • 4
Нова измама! Крадат сметки с фалшиво пълномощно от Лондон
©

Фалшиво пълномощно, изпратено директно от Лондон е новият трик на родните апаши, с който се крадат пари от сметки, съобщават от полицията. Според данните на разследването, мошениците използват дори оригинални бланки на нотариуси от Великобритания, за да заблудят и най- бдителните банкови служители, пише 24 часа.

Измамната схема набира скорост у нас, очевидно поради добрите резултати, които дава. Само в София вече са регистрирани повече от 10 случая на пълномощни – менте от Лондон. На някои от най-добрите фалшификати имало дори печат от българското посолство в британската столица. В основата на престъпната схема са българи, които живеят от години в Обединеното кралство. Те използват слабограмотни и безработни нашенци, които пренасят оригиналните бланки и не знаят за какво става дума.

Когато пълномощното пристигне, подставен човек го носи за легализация у нас. Услугата се извършва от преводачески фирми и не струва скъпо, но документът придобива завършен вид. След това мошениците отиват в по-малки клонове на големи банки и започват тегленето на пари. В повечето случаи банките признават документите и дават исканите суми. Когато установят, че става дума за фалшификат, престъпниците отдавна са се покрили.

Историята с фалшивите пълномощни се разплела, когато мнителна служителка в един от банковите салони се усъмнила в иначе изглеждащия добре набор от документи за теглене на сериозна сума и поискала пълна проверка. Оказало се, че е задигната истинска бланка на пълномощно, издадено от българин, живеещ във Великобритания, но със съдържание за покупка на имот. Мошениците се добрали до пълномощното , сменили текста и се опитали да опразнят сметката му в наша банка. Собственикът на парите изобщо не подозирал, че е станал обект на финансов удар от страна на ловки престъпници.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4705 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.05.30 | 09:42

4
Българин=Помияр=Циганин
ko? ne!

2015.05.30 | 09:42

3
Станахме по гнусни и от циганите да го е б а
Димитров

2014.01.04 | 15:39

2
Гнусни бугари , стойте си в кочината и хич не ми идвайте във Вееликобритания . Мамицата ви крадливо племе
hi

2014.01.04 | 15:39

1
za6to slaga6 vsi4ki pod edin znamenatel i obijda6 cv4ki vsiako stado ima i mar6a da znae6 tova e ubida za BALGARIA i za dobrosavesnite balgari koito s trud i pot si izkarvat prexranata jiv i zdrav badi

Добави коментар

Водещи новини