Арестуваха Дългия при международна полицейска операция

  • 09 декември 2013 13:58

  • 2056
  • 0
Арестуваха Дългия при международна полицейска операция
©

Трима души са задържани тази сутрин при международна полицейска операция. Те са участвали в организирана престъпна група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Международна полицейска операция за установяване и задържане на хора, участвали в организирана престъпна група за трафик на хора с цел сексуална експлоатация, е проведена на територията на няколко държави-членки на Европейския съюз. Действията са резултат от разследване на полицейските органи на Република Франция.
В резултат на проведените оперативни действия от служители на ГД “Национална полиция” и ОДМВР - Пазарджик, е установено местонахождението на трима от участниците в организираната група. За тях има издадена Европейска заповед за арест и са задържани тази сутрин в 07.00 часа на територията на област Пазарджик. Мъжете са български граждани, многократно регистрирани за криминални престъпления и осъждани.

М.Й. с прякор Дългия е регистриран за сводничество и склоняване към проституция, задържан и разследван в Германия и Белгия за трафик на хора. Р.Д. /30 г./ - с регистрация за кражби, разпространение на наркотични вещества и използване на неистински документи за самоличност, осъждан, и 33-годишният Ш.У. – регистриран за кражби.
Наложена им е полицейска мярка до 24 часа. Предприети са действия по екстрадирането им.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2056 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини