Две почернени майки водят война

  • 09 декември 2013 06:19

  • 6948
  • 2
Две почернени майки водят война
©

Две почернени майки влязоха в словесна война от мъка след смъртта на децата им. Трагедията хвърли в потрес родителите на жертвите, приятелите им и хората в софийския квартал "Надежда" и монтанското село Смоляновци.

На 26 ноември към 11 ч беше открит трупът на 19-годишната Ралица Ценова. На него край блок 516 в квартал "Надежда" се натъкнал клошар. Според лекарите Ралица била починала от задушаване, причинено от силно притискане на устата и носа.

За убийството бе заподозрян 30-годишният Петър Петров-Циганчето от Смоляновци. Според официалната версия на полицията той се прострелял с ловна пушка при опит да бъде задържан за разпит. Починал в болницата в Монтана.

Основната версия на разследващите е, че до фаталния край се стигнало след любовна драма между Петър и Ралица.

Майката на Петър - Марияна Генова, е убедена, че синът не е убиец и не е посегнал сам на живота си. Тя публично обяви, че зад смъртта на Ралица и Петър стои любовен триъгълник, в който участвала и майката на починалото момиче. Нейните твърдения направиха трагедията още по-страшна и заплетена.

Двете почернени фамилии са родом от Смоляновци.

Преди двадесетина години Милена Ценова заминала за столицата, оженила се там и родила дъщеря си Ралица.

Петър, по прякор Циганчето, бил дървосекач - добивал дърва от Балкана и ги продавал. Преди 4 години бившият съпруг на Милена, който имал строителен бизнес, взел Петър да работи при него в София.

"Пепи ме взе след време и мен в столицата, защото в селото няма работа. Двамата излязохме на квартира, а Милена идваше при нас", разказа Момчил Георгиев, най-добрият приятел на Циганчето.

По това време Петър се влюбил в Ралица. Дори обявил, че ще се женят. Негови близки го потвърждават и разказват, че майката на момичето Милена Ценова полудяла, щом научила за любовта между двамата. Според тях тя започнала да тормози дъщеря си, за да прекрати връзката.

След като слага траур за дъщеря си, Милена Ценова обаче категорично отрича това. Тя твърди, че Петър засипвал дъщеря с любовни и заплашителни есемеси, както и че денонощно я дебнел край дома в София. Дори на 13 ноември я отвлякъл, за да я принуди да живее с него.

Родителите на Циганчето разказват, че на 26 ноември вечерта съобщили на сина им по телефона, че Ралица е убита в София, а той изкрещял "Какво?!", разплакал се и затворил телефона.

На другия ден полицаи извършили обиск в дома му и иззели двете му законни пушки. Близките му били разпитани и посъветвани да го убедят да се яви на разпит.
Те не го видели жив оттогава. Негов приятел им разказал, че преди да издъхне, Петър бил засечен от двама полицаи в края на селото. Когато той излязъл от колата си, те стреляли по него.

Родителите твърдят още, че по колата на Петър имало пробойни от изстрели отвън навътре.

"Разследването е в начален етап. Все още не са готови нито медицинската, нито балистичната експертиза и нито една теза за станалото не е приета с категоричност. Готови сме да приемем всяко свидетелско показание по случая, което е подплатено с доказателства!", заяви окръжният прокурор на Монтана Олег Димитров.

Марияна Генова, майка на Петър Петров-Циганчето:

Децата са жертва на болна от ревност жена

Синът ми Петър не е убиец, а е убит - също като приятелката си Ралица! И двамата са жертви на една болна от ревност и злоба жена - майката на Ралица! Искаме полиция и прокуратура да разследват случая!

Двамата много се обичаха, искаха да се оженят. Но майката на Ралица - Милена, ги тормозеше и искаше непременно да ги раздели, защото тя беше влюбена до лудост в сина ми!

Преди известно време Милена си хареса Петър! Почна да го примамва в дома си! Даваше му по 20 лева да мие колата. В някои дни синът ми миеше колата по няколко пъти. Докато накрая го вкара в леглото си! Не съм одобрявала връзката на момчето ми с по-възрастната жена, но не можех да го спра.

Знаехме напоследък, че Ралица е бременна, но не подозирахме докъде може да стигне майка . Тя я плашеше, че ще се обеси, ако се ожени за сина ни.

Сигурна съм, че Милена насила е накарала Ралица да направи аборт!

После я скриха при вуйчо в Монтана. Не даваха да вижда Петър. Той пътуваше между Смоляновци и София всяка седмица.

Синът ми е убит, сигурна съм! И затова настоявам тялото му да бъде ексхумирано и да му бъде направена нова експертиза!

Милена Ценова, майка на 19-годишната Ралица:

Изкараха ме каква ли не, ще ида на полиграф

Изкараха ме каква ли не. Ако трябва ще застана на полиграф, детектор на лъжата. Гледах майката на Петър по една телевизия, където сипеше клевети срещу мен - тя не пророни сълза. Тази жена само с клюки и интриги се занимава. Не е човешко да се говори така за детето ми, когато вече го няма. Недопустимо е да се твърди, че съм убила собственото си дете.

Сега съм заплашвана и не ми се позволява да видя майка ми в Смоляновци.

Никога не съм имала връзка с Петър. Най-малко заради разликата в годините. Не съм спала и в квартирата му.

Между Петър и Ралица нямаше нищо сериозно. Двамата дори не са били заедно. От юни месец дъщеря ми си имаше приятел, който е неин съученик.

Петър започна да преследва Ралица седмица след рождения му ден на 4 октомври. Тогава тя не е водена като снаха в Смоляновци. Рали отишла на рождения ден и се прибрала при баба си в селото.

Смятам, че когато си сгоден за някой, оставаш в неговата къща. Не са верни и твърденията, че дъщеря ми била бременна и правила аборт. Бяхме много близки и всичко си споделяхме. Питала съм я какво бъдеще може да я очаква с човек като Петър. Не е имало дори повишаване на тон, да не говорим за забрани. Казах , че е пълнолетна и сама да прецени.

Когато Ралица отхвърли Петър, той започна да я тормози. Подадохме сигнал до полицията. Един път той избяга, като видя патрулката. Ако си невинен, защо бягаш и се криеш?

Нека да оставят душичката на детето ми да почива в мир.

Последвайте канала на

6948 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
до автора

2014.06.08 | 09:50

2
Нормално е мъката на две майки изгубили децата си толкова нелепо да не им дава мира- но още по - нелепото е групичка некадърни д*р*а*с*к*а*ч*и да се е впила като кърлежи и да продължават да се хранят от чуждата болка. Ако нямате достойнство (а то е видно че нямате) имайте поне капчица срам!

2014.06.03 | 22:41

1
Майката на момичето наистина е била любовница на циганчето ! Познавам хората и мога да го твърдя ! Тя е тази, която го е довела в София, а не мъжа й ! Той се развежда с нея именно, заради връзката й с по-младия мъж ! Тая ''уж'' тъгуваща майка е изгонила дъщеря си с обидни думи да живее при баба си и дядо си, понеже младият й любовник се е влюбил в дъщеря й ! Не е истина, че Ралица е имала връзка с него, нито пък че е имала чувства към него ! Той наистина я е преследвал, но едва ли той я е убил ! По-вероятно е наистина да е собствената й ''майка'', която се къпе в медийно внимание и само търси повод да се бута по вестниците, вместо да си седне да въшливия задник и наистина да скърби ! Жалко за хубавото момиче, но цялата вина е на майка й !

Добави коментар

Водещи новини