Българин, живеещ в чужбина, изнудва своя сънародничка във Фейсбук

  • 04 декември 2013 15:27

  • 1596
  • 0
Българин, живеещ в чужбина, изнудва своя сънародничка във Фейсбук
©

Млад българин от Вамос, Ханя, намерил лесен начин да изкарва поминъка си като изнудвал своя сънародничка. 20-годишният младеж успял да „разбие" паролите, използвани от 22-годишната жена във Facebook, тъй като имал отлични компютърни умения и в началото поискал 200 евро, за да не разкрие личните й данни в интернет, пише newsbg.eu.

Девойката се поддала първия път и дала сумата на българина. Но когато младежът измамник установил, че „трикът" му действа, се почувствал недосегаем и започнал да изнудва и годеника на момичето, 22-годишен жител на Ханиоти, увеличавайки „тарифата" си на 250 евро.

Годениците разбрали, че финансовите претенции на младежа няма да спрат дотук, а ще продължат, и уведомили полицията. Срещата за предаването на парите била уговорена като банкнотите били предварително белязани. Този път на срещата дошъл не българинът, а 21-годишен албанец. Щом съучастникът получил парите, незабавно бил арестуван от дебнещите полицаи. При разпита той разкрил самоличността на българина, който бил арестуван няколко часа по-късно.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1596 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини