Трима са битите араби в София

  • 02 декември 2013 10:10

  • 1958
  • 1
Трима са битите араби в София
©

Трима чужденци от арабски произход са били нападнати и пребити снощи в столицата, предаде Дарик, като се позова на полицията.

Инцидентът е станал малко след 21:00 ч. на бул. „Сливница" в района на кв. "Захарна фабрика". Двама сирийци на 26 г. и 27 г. и ливанец на 38 г. са били набаднати от група маскирани мъже с палки и ножове. В показанията си пред полицията чужденците са обяснили, че биячите им са били над десет души и при нападението са откраднали от тях пари и дрехи.

Пострадалите са преминали през болнично заведение, където са обработени раните им, но по свое желание не са останали за лечение, а са прекарали близо пет часа в районното управление на полицията, където са дали показания за случилото се.

Единият от нападнатите е със счупен нос, а друг е с множество порезни рани на главата.

По данни на МВР чужденците пребивават в страната легално в очакване на статут от Държавната агенция за бежанците.

Това не е първото подобно нападение в София. В началото на ноември 17-годишният сирийски младеж Али беше намушкан с нож пред общежитието в столичния квартал „Военна рампа".

Миналия месец зверски бе пребит и 28-годишният Метин. Мъжът от турски произход беше нападнат на кръстовището на улиците „Пиротска" и „Самуил" от група мъже.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1958 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.12.04 | 02:10

1
ТОЕСТ ТЕ НЕ СА ДАЛИ ПОКАЗАНИЯ, А ВИЕ ВЕЧЕ КЛЕВЕТИТЕ.

Добави коментар

Водещи новини