Версия: Една и съща банда е ударила фармацевти и спедитори

  • 01 декември 2013 06:31

  • 3700
  • 2
Версия: Една и съща банда е ударила фармацевти и спедитори
©

Една банда стои зад последните два дръзки грабежа в големи столични фирми, извършени за месец и половина. Това смятат полицаи, които разследват нападението във фармацевтичната компания "Либра" в петък вечерта. "Има много сходство в почерка при грабежите в складовата база за лекарства и в спедиторската фирма "Спиди", казаха криминалисти, пише "Труд".

Маскираните гангстери нахлули в централния офис на "Либра" на Околовръстното шосе към 17,30 ч. Малко преди това дистрибутори на фирмата се прибирали с оборота от деня.

Като в екшън филм бандитите се появили изневиделица на вратата и насочили два автомата към изплашените служители. Охранител се опитал да им се изпречи, но бързо бил повален на земята. На останалите служители било наредено да легнат на земята. Щом видяла маскираните, касиерката, която била бременна, се изплашила и се скрила в тоалетната. Без да губят време, нападателите събрали наличните банкноти и ги натъпкали в две торби. После се качили в черен джип и отпрашили по Околовръстното шосе. По неофициална информация целият удар траял около три минути и половина.

Първоначално се смятало, че грабителите задигнали малко над 85 000 лева. Но при огледа били намерени 40 000 лева в шкаф. Така бандитите плячкосали близо 50 000 лева, каза зам.-вътрешният министър Васил Маринов.

Според запознати в офиса имало общо около 200 000 лева, но явно нападателите бързали и не открили останалите банкноти.

В двора на дружеството се появи и охранител, въоръжен с пушка-помпа.

Мерките за сигурност след бариерата се ограничават до няколко охранителни камери, поставени по фасадата на сградата. Записите от тях са иззети от полицията, за да се види дали са успели да "запечатат" лицата на бандитите.

"Усилено ще проверяваме версията, че се е сформирала банда, която удря фирми с големи обороти", казаха криминалисти. Точно преди месец и половина грабители атакуваха спедиторската фирма "Спиди" и задигнаха близо 350 000 лева.

"Явно престъпната група подбира офиси, които са разположени в почти необитаеми места. Офисът на "Спиди" е именно в такъв район в квартала "Горубляне". На изолирано място е и складовата база на "Либра", коментираха полицаи. Те припомниха, че и при двата грабежа нападателите били петима. Придвижвали се с черен джип и действали изключително бързо - не повече от 5 минути им били нужни, за да задигнат плячката. Оръжието им също било идентично - автомат.

Работник се сби с маскирани при обир

Четирима маскирани атакуваха земеделска фирма в белослатинското село Алтимир и задигнаха 11 000 лева, 5000 евро и златна гривна.

Бандитите пристигнали в стопанския двор в петък с черен джип “Ленд Роувър” без регистрационни табели. Те проникнали в незаключено помещение, използвайки отсъствието на собствениците и служителите в обедната почивка.

Млад работник от съседна сграда обаче видял двама от гангстерите, които стоели пред сградата като охрана. Сбил се с тях и дори успял да халоса един от бандитите с бухалка по главата. Получил обаче удар с бокс в лицето и бил обезвреден.

В това време другите двама маскирани излезли с плячката и младежът хукнал да търси помощ. Четиримата маскирани се качили в автомобила си и избягали в неизвестна посока, уточняват от полицията.

Полицията е започнала издирването на бандата.

Последвайте канала на

3700 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
2

2013.12.01 | 23:37

2
Караула отишъл да "изтегли" пари. :D
баламурник

2013.12.01 | 23:37

1
50 000 е легалния оборот, а нелегалния минава 300 000 вероятно!

Добави коментар

Водещи новини