Закопчаха трима, обрали църква

  • 27 ноември 2013 14:45

  • 1090
  • 0
Закопчаха трима, обрали църква
©

При рутинна проверка на автомобил са разкрити трима, обрали църквата в с. Йоаким Груево. Проверката е извършена на улица в пазарджишкото село Главиница.

Униформените спрели кола, в която пътували 22-годишно момче от пловдивското село Кадиево, 20-годишен негов приятел и 36-годишен мъж от село Главиница. Поведението на тримата им се сторило доста съмнително и била предприета щателна проверка на автомобила. В резултат на това станало ясно, че мъжете са извършители на кражба на църковна утвар от храм, намиращ се в пловдивското село Йоаким Груево. В автомобила и в къща в съседно село били открити два чувала с откраднати вещи, част от които нарязани. 36-годишният извършител е криминално проявен и многократно осъждан. Тримата са задържани в ареста за срок от 24 часа. По случая е образувано дознание.

В храма в Йоаким Груево е проникнато в понеделник срещу вторник чрез разбиване на метална решетка на прозорец, съобщиха от пловдивската полиция. Откраднати са 5 бронзови свещника, панихидник и около 120 лева.

Последвайте канала на

1090 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини