Митничари заловиха близо 5 кг злато, скрито под акумулатор на кола

  • 18 август 2011 10:28

  • 1054
  • 0
Митничари заловиха близо 5 кг злато, скрито под акумулатор на кола
© Булфото

Митническите инспектори на Митнически пункт „Малко Търново” заловиха шест пакета с 4732 грама контрабандни златни слитъци и изделия от злато в тайник на лек автомобил „Мерцедес” с българска регистрация при съвместна операция със служители на Гранична полиция.

Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".  Автомобилът е пристигнал на граничния митнически пункт в 4,20 часа днес и е пътувал в посока от България към Турция. Мерцедесът с бургаска регистрация е бил управляван от 37-годишния В.Ч. от гр. Бургас с пълномощно от собственика на колата.

При извършената щателна проверка, митническите инспектори откриват зад акумулаторната батерия на автомобила шест пакета, увити в кафяво тиксо, съдържащи златни слитъци, стопилки от злато и употребявани златни изделия с общо тегло 4 732 грама, подготвени за нелегален износ в Турция.

Срещу българския гражданин с инициали В.Ч. е съставен акт за нарушение на Валутния закон и Закона за митниците. Нарушителят е задържан и случаят е предаден на компетентните органи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1054 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини