Избягал затворник разстрелял пенсионерите във Варна?

  • 26 ноември 2013 10:53

  • 11253
  • 5
Избягал затворник разстрелял пенсионерите във Варна?
©

Измамник с големи удари във Варна и Плевен може да се окаже убиецът на двамата старци от ул. "Бузлуджа". Рецидивистът, за когото имало редица сигнали от жертвите му в районните полицейски управления, се представял за полицай или за син на служител на МВР. Криминалистите работят по тази версия, съобщава "Топ новини Варна", позовавайки се на свои източници в полицията.

Кървавата баня на ул."Бузлуджа" станала около 12,30 часа в събота. Жертвите Елка Стефанова и Николай Курдов били сами в жилището си, докато съпругата на Курдов била на покупки до магазина. Около 12,44 ч бил подаден сигнал в полицията за двата трупа. Въпреки пълното информационно затъмнение, наложено от прокуратурата, в това число и от специалистите от катедра „Съдебна медицина", вече е ясно, че жертвите са били застреляни в главите с огнестрелно оръжие. Мотивите за престъплението са неясни, в жилището почти не е ровено. Разследващите мълчат какво липсва от вещите, парите или документите на убитите.

Версията за фалшивия полицай, извършител на убийствата или съучастник на убиеца, излиза на преден план благодарение на свидетелските показания. Според Тодор Порожанов, брат на Елка Стефанова, в петък мъж, който се представил за служител на полицията, посетил семейството. Той заявил, че действа по сигнал за настанени в дома на Курдов и съпругата му сирийски бежанци. „Полицаят" извършил проверка на личните документи на живеещите в кооперацията на ул."Бузлуджа" 3 и си заминал. Фамилията има още един имот на въпросната улица.

МВР издирва мнимия полицай, който е имал и други преображения в различни български градове. В средата на август той избягал от Трудово-поправителното общежитие „Хеброс", където изтърпявал 5-годишна присъда за кражби и измами. Добре сложен, добре говорещ и омайващ жертвите си, около 35-годишен, той се докопвал до парите, бижутата и личните документи на набелязаните жертви. Преди това печелел доверието им и посещавал домовете им, или направо се нанасял у тях. Такова описание му даде варненка, „изгоряла" със солидна сума. Тя разказа, че много се страхува, но не е единствената потърпевша. Сред обраните имало и жени от Плевен. С въпросния фалшив полицай я свързал неин познат, за да й реши належащ проблем.

Разследването пази пълно мълчание за работата си. Въпросният мним служител на реда може да не е убиецът на възрастните хора във Варна. Може да е просто един от дузината мошеници, които се разхождат безгрижно из страната. Този поне е разпознат от „ужилените" варненци и МВР разполага с негови снимки. Със сигурност обаче неканеният посетител от петък на ул."Бузлуджа" 3 не е служител на вътрешното министерство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
11253 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.11.27 | 23:05

5
Помните ли как другарите Гоце и Марин помилваха и пуснаха рецидивистите и убийците от затворите? Ето го резултата...
1,5

2013.11.27 | 22:12

4
Този не е пуснат , той е избягал .... от сегашните другари!

2013.11.27 | 22:01

3
НИЕ ПОМНИМ ГОСПОДАТА ЖЕЛЮ,ФИЛИП И ИВАН ,КОГАТО ПУСНАХА РАЗБОЙНИЦИТЕ ОТ ЗАТВОРИТЕ ,ЗА ДА ГЛАСУВАТ ЗА ПРЕСТЪПНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ СДС ,ЛИКВИДИРАЛА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 Г. !ЯСНО ? ТОГАВА ДАДОХА И ПЕНСИИ НА ГРАДСКИ КИКИМОРИ ,КОИТО НЯМАХА ЕДИН ДЕН ТРУДОВ СТАЖ ,ПО СЪЩАТА ПРИЧИНА -ИЗБОРИТЕ ! СЕГА ИМЕННО НА ТАКИВА БЕЗДЕЛНИЦИ ПОРЕДНОТО ПРАВИТЕЛСТВО УВЕЛИЧАВА ПЕНСИИТЕ И ИМ ДАВА КОЛЕДНИ ДОБАВКИ !

2013.11.27 | 22:00

2
Е той българинът се кефи на всякакви психота вършещи изстъпления. Друг резултат ли очаквате?
Димитър Димитров

2013.11.27 | 22:00

1
"Опасен чар 2 : Възпламеняване" ...

Добави коментар

Водещи новини