Съдебни лекари отказват да приберат труп на убит старец

  • 17 май 2011 16:49

  • 3286
  • 0
Съдебни лекари отказват да приберат труп на убит старец
©

Това заяви окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. „Четири часа никой от съдебните медици не се отзова на местопроизшествието, което съсипва досъдебното производство.

Говорихме и със завеждащият катедрата по „Съдебна медицина” към МБАЛ „Света Анна” д-р Димитър Ганчев, който категорично отказа да си изпълни задълженията. Това е най-малкото възмутително!”, категоричен бе Чавдаров.

Тялото на стареца е намерено в дома му от негов приятел, който снощи му бил на гости. Още при първоначалния оглед криминалистите открили улики, които показвали, че самотно живеещият мъж е починал от насилствена смърт.

От полицията уточниха, че за съдействие за търсени патоанатомите от Бургас и Русе, които също са отказали, въпреки писменото постановление на окръжния прокурор на Варна за възлагане на съдебно-медицинска експертиза – аутопсия.

По разпореждане на Владимир Чавдаров оглед на местопроизшествието да бъде извършен от служители на МВР в присъствието на лекар, като изрично се впише в огледния протокол, че съдебен лекар отказва да участва. След това тялото ще бъде пренесено до МБАЛ “Св. Анна”, където ще престои до извършване на аутопсията му.

Полицаите вече са задържали мъж, за когото се смята, че е извършил убийството.

3286 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини