МВР събира оперативни данни за сплашване на протестиращи (видео)

  • 18 ноември 2013 08:57

  • 3014
  • 11
МВР събира оперативни данни за сплашване на протестиращи (видео)
©

Протестиращият Иво Божков потвърди в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия, че въпреки дадените гаранции на вътрешния министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола, че данни на протестиращи не са били, не са и няма да бъдат събирани, това всъщност се случва. Доказателството за това е видео, което той успява да заснеме с мобилния си телефон на 13-и ноември вечерта.

Тогава на столичните ул. „Шишман” и ул. „Аксаков” полицаи поискали личната карта на жена, която искала да премине отвъд полицейските ограждения и да отиде на протеста пред Народното събрание. Оказало се, че те не само проверяват данните й, но и ги записват. При нейния отказ се оказва, че тя следва да бъде арестувана. Някои от протестиращите са записвани дори с удивителни отстрани.

Според протестиращият има две хипотези за случилото се: „Първата хипотеза е ,че министър Йовчев знае какво се е случило, има информация за провежданите снемания на лични данни и това означава, че той в ефир пред цяла България излъга. Другата хипотеза е, че той не знае какво се случва в неговото ведомство и съответно неговите разпореждания не се изпълняват.”

Божков допълни, че от началото на протестите цивилни полицаи заснемат с камери лицата на протестиращите, които са на първите редове.

„Това е притеснително, защото има огромно разминаване между това, което се случва на улицата и това, което казва министърът”, коментира Иво Божков и допълни, че остава отворен въпросът къде отиват всички тези данни и колко време се пазят.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3014 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2013.11.19 | 14:56

11
Мамини лигльсвци , та човек трябва да е готов на всичко ,когато има кауза !

2013.11.18 | 14:41

2
Е какво сплашване? Все едно не знаем кои сте активистите? Вие сте си виновни че направихте протеста малоброен. Искахте да отсвирите всички и да лансирате само вашата идея и реформаторите, но така не става. Колкото и да си хитър не може да яхнеш всички. Използвахте хората но по глупав начин.
злото куче и помиярите.................

2013.11.19 | 14:56

10
Прословутите "реформатори" да направят и те митинг па да ги видим! Ясно е че мълчаливо подкрепят комунистите които пък от своя страна не казват нищо за тях-нито лошо,нито добро!...Пък и защо ли да го правят като са бита карта?!...От дядо си знам - злото куче лае най-много срещу този от когото го е страх!...На политическата ни сцена е пълно с кучета които лаят само срещу ГЕРБ-защо ли?!....За едното куче знам че наистина е зло-другите са помияри!!!.............

2013.11.18 | 14:43

6
Не е тайна, че в България голям и масов протест може да има само ако е срещу комунизма. Хората в началото си мислеха, че за това е протеста и той бе масов. Обаче вие не искате да направите такъв, защото половината ви активисти са левичари. И затова говорите общи приказки и хората ви се смеят. Де факто този протест помага на правителството само.

2013.11.18 | 20:26

9
Също така разправят, че са против ГЕРБ. А за ГЕРБ са гласували над 1 милион и то нормални българи, а не цигани и червени бабички. Как искат да идват хора на протеста, като се обявяват по такъв начин срещу ГЕРБ. Губят ги тези 1 милион души по този начин.

2013.11.18 | 14:43

8
Ех.., че си и вярвате бе сини льольовци! Аз пък искам ГЕРБ и БСП да се обединят и да издухат вас ! Вие СИНИТЕ разделяте българина! Вие СИНИТЕ сте болестта на българското общество през последните 2 десетилетия!

2013.11.18 | 14:43

7
Протестът е начин хората да кажат своето мнение, а не да правят шоу или провокации. Като излязат 200 хиляди на мирен протест и да видим дали няма да има ефект. Нужно е само да се разкарат малобройните провокатори.

2013.11.18 | 14:41

5
НАПРАВЕТЕ ЕДИН МАСОВ ПРОТЕСТ КАКТО БЕШЕ В НАЧАЛОТО И ДА ВИДИМ ДАЛИ МОГАТ ДА СПЛАШВАТ!

2013.11.18 | 14:41

4
Протестът трябва да е открит и масов, а не да се използва за конспиративни истории като данспръдни. Трябва хората открито да излязат и да кажат че не искат това правителство. Никой нищо не може да им направи, а ако се опита има кой да го спре. А вие се опитахте да правите конспирации и естествено последваха негативни ефекти.

2013.11.18 | 14:41

3
Аз пък си мисля, че червените ДС-подводници в МВР искат да удавят министъра.
123

2013.11.18 | 14:40

1
Аоми ще проверяват след тези екцесии!! Ако товма се беше случило в някоя "западна" демокрация досега да имаше не само арестувани но и осъдени.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини