Разкриха незаконно действаща бензиностанция

  • 12 ноември 2013 20:39

  • 2425
  • 0
Разкриха незаконно действаща бензиностанция
©

Криминалисти и икономически полицаи от Кюстендил са установили действаща незаконна бензиностанция в града, съобщиха от ОД на МВР.

От бензиновата колона, свързана с цистерна, е продавано гориво на клиенти на значително по-ниски цени, без да се издават данъчни документи. При проверката служителите установили, че в цистерната има около 16 т нефтопродукти, използвани като гориво за автомобили с дизелови двигатели. Ползвателят на имота - Димитър Г. (38 г.), не е представител документи за законово изграждане на обекта. Той има регистрирана фирма за търговия с петролни продукти, но няма разрешения за изграждане и въвеждане в експлоатация на обект, търгуващ с петролни продукти, уточниха от полицията. Мъжът е задържан с полицейска заповед за 24 часа.

Работещи по случая уточниха, че на бензиностанцията горивото се е продавало срещу 1.90 лв.-2.00 лв. за литър, или със 70-80 ст. по-евтино. Със случая се е заела районната прокуратура в Кюстендил, казаха от там. Назначени са проверки и експертизи за установяване на вида на горивото и размера на нанесената щета на държавата.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2425 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини