Вандали замерваха влак с камъни

  • 11 ноември 2013 14:56

  • 1653
  • 2
Вандали замерваха влак с камъни
© Булфото

Продължава вандалщината срещу подвижния състав на железниците, информират в съобщение от БДЖ ЕАД. Около 17.25 ч. вчера в района на гара Подуяне неизвестни лица са хвърляли камъни по пътническия влак, движещ се от София за Пловдив.

В резултат на това поредно посегателство е счупено едно от големите странични стъкла на мотрисата "Дезиро", която е обслужвала влака. При инцидента няма пострадали пътници или служители на железницата, но посегателства от този род сериозно застрашават живота и здравето на клиентите и служителите на националния железопътен превозвач, предупреждават от превозвача. Подобни прояви допълнително усложняват тежкото финансово състояние на дружеството. От началото на годината това е 85-ия случай, при който влакове на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД са замервани с камъни. При два от тези случаи са пострадали един пътник и един служител на железницата.

Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия. При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек, предупреждава още от холдинга. Щетите, които "Български държавни железници" ЕАД понася всяка година от счупени с камъни стъкла на вагони, мотриси и локомотиви, са в размер на стотици хиляди левове. Като неизмеримо по-важни от парите, от превозвача определят човешкия живот и здраве.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1653 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
7890

2013.11.12 | 10:19

2
Проблемът ще се реши с отговор с пушки и автомати откъм влака. Да видим дали пак ще замерват с камъни. На месо и това е...
Непослушко

2013.11.12 | 09:46

1
Крайно време е да се разреши боя като превъзпитателна мярка!!!Само като си помисли чавето какво го чака..........а не „Не ме бий бате ,малък съм!!!"Не бой. та да го осакатиш,а такъв ...градивен-седмица да не може да си седне на задника.Гъз душа няма!

Добави коментар

Водещи новини