Бащата на депутат от БСП остана без книжка (снимка)

  • 07 ноември 2013 21:11

  • 4233
  • 2
Бащата на депутат от БСП остана без книжка (снимка)
©

Глоба от 550 лв. и лишаване от право да шофира за три месеца са наложени на шуменския бизнесмен Валентин Иванов, известен като Шошо. Той е баща на депутата от БСП Иван Иванов. Санкцията е заради шофиране с драстично превишена скорост - 120 км/ч при разрешени 50 км/ч.Автомобилът е бил БМВ X5 на лизинг, използван от строителната фирма "Билдинг строй експрес", съобщава "Труд". Управител на дружеството е Валентин Иванов. Нарушението станало през март 2012 г. и е засечено от мобилна камера на КАТ при шуменското село Струйно по пътя за Русе.

Наказателното постановление на Пътна полиция-Шумен е потвърдено окончателно от Административния съд, а от сряда е публикувано и на интернет страницата на магистратите. Преди да се стигне до тази развръзка обаче, през май Районният съд в Шумен е отменил акта. Мотивът е, че има несъответствие между акта за нарушение и издаденото наказателно постановление. Описвало се нарушението, а в същото време се казвало, че ползвателят на колата не може да посочи лицето, което я е управлявало. Заради тези пороци съдията изобщо отказал да разглежда по същество случая.

Полицията обжалвала и така магистратите от Административния съд потвърдили двете наказания за депутатския баща. В съда той бил защитаван от двама адвокати от Шумен и Варна. Според запознати Иванов-старши в същия ден не е бил зад волана, дори бил в болница. Иванов е трудно подвижен и ходи с бастун. Сега той "отнася" наказанията, защото не иска да посочи кой е управлявал фирмения автомобил. В такива случаи по закон отговорността е на собственика.

Мобилната камера на КАТ е направила снимка, която е хванала предната част на возилото с регистрационния номер, но не и кой е бил шофьорът. Колата, собственост на Валентин Иванов, е била засечена по времето, когато шеф на местната полиция беше Любомир Христов. Той вече е депутат от ГЕРБ. Бившият комисар винаги е заявявал, че е безкомпромисен и за пътно нарушение глобява дори и най-близките си приятели. Фирмата "Билдинг строй експрес" печели повечето обществени поръчки за строителство в Шуменско.

 

Валентин Иванов - Шошо

Последвайте канала на

4233 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.11.08 | 13:59

2
на шошо бмв х5 с 120 км. в гъзъ да му влезе
Знам го тоя

2013.11.08 | 11:53

1
"Ванька-встанька" За тези, които не знаят- това са едни пластмасови тумбести руски кукли, които се изправят винаги когато се опиташ да ги гътнеш. Вие си правете изводите...

Добави коментар

Водещи новини