Пиян шофьор въртял гуми пред полицай

  • 07 ноември 2013 16:16

  • 1261
  • 0
Пиян шофьор въртял гуми пред полицай
©

Условно наказание наложи Варненският районен съд на 32-годишен мъж за хулиганство. След постигнато в съдебна зала споразумение на К. Василев бе наложено наказание от 8 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, съобщава Дарик. 

Самите хулигански действия са извършени от подсъдимия на 16 октомври миналата година в ромската махала на квартал „Владиславово“ във Варна, в район, наричан „стадиона“. Полицейски служител, извършващ обход, забелязал лек автомобил с чуждестранна регистрация, който с форсиране на двигателя и „въртене на гуми“ спрял много близо до него, като за малко не го блъснал. Полицаят поискал от водача на автомобила -  32-годишния К.Василев, да му представи документите за проверка.

Мъжът първоначално отказал, като заявил, че предния ден са му били съставени актове и документите му са задържани. След това излязъл от автомобила във видимо нетрезво състояние и предал на служителя копия от съставените му актове за шофиране без книжка и документи за колата.

Щом подсъдимият разбрал, че отново ще му бъде съставен акт, станал агресивен, започнал да ругае и отправя обидни реплики към служителя на реда, като  демонстративно си  събул панталоните на открито на площадката. Подсъдимият отказал да изпълни разпореждането на полицая и да изчака пристигането на дежурния екип, опитал се да издърпа предоставените документи и след като не успял – избягал. Свидетели на хулиганските действия станали живущи наблизо граждани.

32-годишният мъж има предходна съдимост. Постигнатото споразумение не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1261 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини