Внимание! Китайско лепило за нокти води до безплодие

  • 06 ноември 2013 11:26

  • 1664
  • 1
Внимание! Китайско лепило за нокти води до безплодие
©

Китайско лепило за нокти уврежда развитието на мъжките и женските репродуктивни органи, предупредиха от РЗИ-Добрич. Продуктът е внесен в Италия, а чрез словенски дистрибутор вече е разпространен и в българската търговска мрежа. Комплектът е от 5 пластмасови шишета лепило за нокти, опаковани в прозрачна пластмасова торбичка, пише "Монитор".

След лабораторен анализ продуктът е класифициран като токсичен за възпроизвеждането и влияещ върху развитието на мъжките и женските репродуктивни органи.

Сред опасните продукти по щандовете е и крем за изсветляване на кожата, който пък причинява алергични реакции. Той е произведен в САЩ. Продуктът съдържа хидрокортизон ацетат, който е глюкокортикоид, а използването на глюкокортикостероиди в козметиката е забранено, защото причиняват алергични реакции.

Сапун за ръце внасян от Гърция и Великобритания, пък може да причини сериозни инфекции. Продуктът представлява заоблен овален диспенсър за течен сапун с ярки цветове и с изображение на анимационния герой Спондж Боб. Рискът е микробиологичен, тъй като е установено съдържание на патогенна бактерия.

Два индийски продукта за коса също са вредни.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1664 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.11.06 | 15:01

1
proverete i ribata, koqto se prodava v konservi i ina4e, za6toto ako e pluvala v tihiq okean ima opasnost ot radiaciq

Добави коментар

Водещи новини