Баба даде злато за 20 000 лева за "операция" на сина й

  • 15 август 2011 15:28

  • 1554
  • 1
Баба даде злато за 20 000 лева за "операция" на сина й
©

Възрастна жена от Русе е станала жертва на телефонна измама. Тя предала злато за 20 000 лева и 300 лева в брой на непознат
за операция на сина й, съобщиха от русенската полиция.

Около 12.00 часа вчера по телефона на жената се обадил мъж, който и казал, че синът й е със счупен крак и се нуждае спешно от операция, при която да му се поставят златни пирони.

Непознатият глас й обяснил, че ще изпрати у тях "човек от Здравната каса" да вземе сумата. Попитал я с колко пари разполага, а тя му отговорила, че нямала никакви в момента, но можела утре да отиде до банката и да изтегли. Мъжът й обяснил, че трябвали много пари за пироните и било спешно и попитал дали няма нещо ценно.

Жената споделила, че има наследствено злато и се уговорили тя да слезе пред блока, където щял да я чака човек, за да го вземе. Русенката сложила в чантичка златните предмети и накити и заедно със сумата от 300 лева ги предала на непознат мъж. След това разбрала, че е измамена и сигнализирала в полицията. Нанесената щета била за около 20 000 лева.

По случая били задържани двама души. Със съдействието на служители от полицията в Разград били намерени и златните предмети, оставени на пътя Русе-Разград, на разклона за Попово.

Последвайте канала на

1554 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хетфиелд

2013.10.20 | 18:15

1
Колкото пъти чета такива новини, толкова пъти изпадам в смях какви тъпи бабички и старци има. При положение че вече схемата е ясна от години и ти пак да се вържеш.. при това за счупен крак... БЕЗУМИЕ! Тъпа нация - това е един малък пример. После се чудим че не можем да се оправим.

Добави коментар

Водещи новини