Родителите на русокосата Мария потънаха вдън земя

  • 25 октомври 2013 21:02

  • 3824
  • 4
Родителите на русокосата Мария потънаха вдън земя
©

Родителите на Мария - Сашка и Атанас Русеви, от вчера сутринта не са в дома си в Николаево. Има различни версии къде са, включително и тази, че били отведени в София. От свои източници “24 часа” научи, че съпрузите били изведени от разследващите и подслонени на тайно място заедно с двете си най-малки деца Пенка и Атанас, за да не бъдат безпокоени от журналисти. Циганите не са арестувани. Спрямо жената не е налагана и никаква мярка за неотклонение.

За останалите деца - в Николаево сега живеят поне 6 от общо 10-те отрочета на семейството, се грижат чичо им Ангел и други роднини. Вчера сутринта малкият Филип призна, че не бил закусвал. Основната храна на многолюдната фамилия е чувал с брашно, стана ясно от разказите на ромите.

Тяхната мизерия задейства мигновено службата за социално подпомагане в Стара Загора, която започна проверка за “родителския капацитет” на Атанас и Сашка, както и за условията, в които отглеждат децата си. В зависимост от резултатите щели да бъдат взети нужните мерки. Само през тази година от циганската махала на Николаево били иззети от родителите им 4 други деца, защото те не можели да се грижат за тях. Конкретно за Русеви социалните нямали сигнали.

След като ДНК тестът доказа, че Мария от Гърция е дете на Русеви, най-вероятно тя ще бъде върната в България, но няма да бъде дадена на родителите си. За нея ще се погрижи Агенцията за закрила на детето, като първо Мария ще бъде настанена в кризисен център, а след това ще бъде дадена за осиновяване.

От разказите на Сашка стана ясно още, че тя родила детето в Гърция и нарекла най-напред момиченцето си Станка, но нямала документи за това. Името Мария е дадено от хората, при които е оставена. Как точно е попаднало при тях, ще трябва да разбере следствието, тъй като в разказите на циганите и у нас, и в Гърция, има много противоречия.

Другите деца в семейството на Русеви казват, че сестричката им е продадена и това те са чували от родителите си. Биологичната майка Сашка най-напред сподели пред журналисти, че подарила свое дете, което прилича на Мария, на непозната жена в Гърция, защото не можела да се грижи за него от бедност. След това пък разправяше, че го дала на чуждите да го гледат, тъй като нямали документи да го прибере в България. Твърдеше, че не знае как се казва жената, на която е оставила момиченцето си, но пък можела да си го вземе обратно, когато поиска.

Циганите в квартала не вярват, че Русеви са продали Мария за 500 евро, каквато цена бе спомената в някои медии. Ако им бяха дали пари, в този коптор ли щяха да живеят, коментират местните. Възможно било обаче парите да са стигнали само за билети до България, защото чорбаджията, на когото брали портокали, ги преметнал с плащането. А те трябвало да се върнат спешно, защото най-голямата им дъщеря Катя, която дотогава гледала другите им деца в Николаево, тръгнала да се омъжва.

Другата много коментирана тези дни в Николаево тема е за русите коси и поразително сините очи на някои от децата на Русеви, които са мургави и чернокоси. Циганите в махалата разказват, че в рода на Сашка в Нова Загора и Ямбол имало “бели” хора - баба и една от сестрите.

Според медици, подобни аномалии не са изключение сред ромите от Югоизточна България, ако някъде в рода преди това поколение има кръвосмешение. Това обаче било по-скоро болестно състояние и такива хора най-често имали проблеми с очите. Това пък показва, че може би е истинска историята, разказана от гръцки журналисти, че тамошен бизнесмен искал да осинови Мария, но се отказал, защото била кривогледа.

Последвайте канала на

Novini.bg
3824 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
лошо

2013.10.28 | 02:28

4
Лошо много лошо.Тази новина се върти в цяла Европа и много други държави извън нея.Каква реклама само ни правят циганите никои друг не може да ни направи.И това благодарение на ония 240 "хубавци",но и ние имаме вина,че ги търпим.
23

2013.10.28 | 02:28

3
Господи, защо изостави България

2013.10.28 | 02:28

2
Отдавна вече не сме в България! И не мислим да се връщаме за повече от един уикенд. То се разбра вече чия е държавата, жалко само че не е на народа й.

2013.10.28 | 02:28

1
Хубави млади хора.Бягайте от тази държава!Това което виждате на снимката е бъдещето население на България!Ако пък не искате,тогава БОРЕТЕ СЕ!!!

Добави коментар

Водещи новини