Клането на ученика в Пловдив било заради неуредени сметки

  • 25 октомври 2013 19:32

  • 2175
  • 1
Клането на ученика в Пловдив било заради неуредени сметки
©

Неуредени финансови отношения от продажба на вещ са сред водещите причини за зверското клане между 16-годишните приятели от Пловдив. В сряда Иван Генчев намушка с два ножа 12 пъти своя съученик Искрен Ангелов в жилището на пострадалото момче в кв. "Кършияка".

Двамата се скарали, тъй като Искрен дал на Иван да му продаде устройство от типа на таблетите. Той го пласирал, но не върнал парите на притежателя. Ставало въпрос за стотина лева. Това е една от основните версии, по която работят разследващите. Те са разпитали Иван, който все още е в болница и се възстановява след операция на сухожилията на пръстите на ръцете. Предполага се, че се е самонаранил, докато нанасял ударите с нож на Искрен.

Пострадалият продължава да е в критично състояние в университетската болница "Св. Георги". Той е на командно дишане, направени са му две операции и му се прелива кръв. Тя е дарена от 12-класници от Професионалната гимназия по хранителни технологии, в която учат двамата тийнейджъри. Лекарите твърдят, че е по-добре, но все още има риск за живота му.

Кръвната проба на нападателя установила, че той не е употребил алкохол. Назначени са и изследвания за амфетамини, тъй като има предположение, че те са в основата на разразилата се касапница между двамата.

Последвайте канала на

Novini.bg
2175 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.11.01 | 13:27

1
Тия на по 16г и вече са с неуредени сметки. Какво ни чака не знам.

Добави коментар

Водещи новини