Мъж от Катуница опита да продаде спирт на митничари

  • 24 октомври 2013 12:52

  • 1259
  • 0
Мъж от Катуница опита да продаде спирт на митничари
©

Митническите служители от Пловдив са задържали 156 литра етилов спирт без документи, който жител на село Катуница опитал да продаде на митничарите. Спиртът, разпределен в пластмасови туби, е задържан в Митница Пловдив.

Незаконно съоръжение за дестилиране на плодови и гроздови джибри откриха още служители на Митница Пловдив. В периода, когато всички казани за изваряване на ракия работят с пълен капацитет, служителите от Митница Пловдив извършват ежедневни проверки на такива обекти.

При проверка в „ракиджийница” до гр. Сопот, митническите служители установяват, че обектът работи с пълна сила, като освен описаните в разрешението два казана с общ обем 1000 л, с плодови джибри са пълни още два казана със същия капацитет, всички в процес на извършване на дестилация.

Освен, че обектът работи с по-висок от законно допустимия капацитет, служителите установили, че не се издават необходимите документи за начисляване на дължимия акциз, а лицето го стопанисва незаконно, тъй като няма нищо общо с фирмата, на която е издадено разрешението.

Всички установени акцизни нарушения ще бъдат санкционерани по законния ред, а четирите казана са иззети и оставени на съхранение в склада на митницата.

Последвайте канала на

1259 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини