ДАНС заловиха предполагаем наркодилър с 2,5 кг брашно

  • 21 октомври 2013 10:47

  • 2855
  • 1
ДАНС заловиха предполагаем наркодилър с 2,5 кг брашно
©

Полицейски екшън с комичен край се разиграл край Куклен преди десетина дни, пише регионалният сайт “Марица”.

Акция на ДАНС по разбиването на наркоканал завършила с фиаско и затова по всяка вероятност е потънала в полицейските архиви, без резултатите от нея да бъдат оповестени. Антимафиотите от агенцията получили сигнал, че край Куклен 2,5 кг хероин ще сменят собственика си и организирали спецоперация, за да заловят получателя. На уреченото място позиции заели агенти и полицаи от Специализираните полицейски сили. За да наблюдават и ръководят операцията, в района били и висши служители от двете дирекции.

Мъжът, който трябвало да прибере пратката, се появил на мястото, където имало информация, че е скрит наркотикът. Той извадил сака и в същото време от няколко страни изскочили полицейски служители. Мъжът хвърлил чантата и хукнал да бяга. Полицаите обаче го настигнали за минути и го проснали на земята. Операцията се движела като по ноти, докато криминалистите не направили полеви тест на съдържанието на сака. Оказало се, че в петте пакета, разфасовани по половин килограм, имало брашно. Последвали нови тестове, този път при лабораторни условия, но резултатът бил същият. Нарочно ли към службите е бил подаден фалшив сигнал, или впоследствие е изтекла информация в процеса на подготовка, засега не е ясно.

Преди месец и половина обаче друг фалшив сигнал стана причина ДАНС и полицията да отцепят половин квартал зад стадион “Христо Ботев”. Жълти полицейски ленти, коли с включени светлини, пожарни автомобили и една фадрома, която по тъмно започна да копае огромен ров на ул. “Тодор Влайков”, на 30 август се превърнаха в атракция за живеещите в околните блокове и кооперации. Разкопките приключиха без резултат. Оказа се, че агентите и полицията са търсили заровени снаряди, но следата по която работили, се оказала фалшива.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2855 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.03.25 | 23:14

1
Хомосексу@листи униформи

Добави коментар

Водещи новини