Мъж и жена в болница, опитали да се сгреят с барбекю на дървени въглища

  • 10 октомври 2013 14:21

  • 1160
  • 0
Мъж и жена в болница, опитали да се сгреят с барбекю на дървени въглища
©

Барбекю с дървени въглища едва не уби семейство новодомци. 52-годишната Румяна Вукова и 56-годишният Христо Генчев, които наскоро купили къща в дупнишкото с. Крайници, запалили барбекю с дървени въглища в хола, за да се стоплят, информира регионалният сайт struma.bg.

От отделения въглероден диоксид Румяна припаднала. Съпругът й също се почувствал зле и след като видял припадналата си съпруга, се обадил за помощ на свои приятели в София. Те позвънили на тел. 112 и обяснили къде се намира семейството. Екип на Спешен център - Дупница отишъл в дома им и открил припадналата жена и мъжа й, който бил дезориентиран. Движел се, но се олюлявал. Двамата са закарани в дупнишката болница.

Румяна Вукова е настанена в интензивен сектор на първо вътрешно отделение с тежко натравяне. Съпругът й също е настанен при нея, въпреки че неговото състояние е по-добро. Един от дежурните лекари го попитал защо не са оставили някой прозорец отворен, за да влиза свеж въздух. Отговорът на пострадалия мъж бил: „Ами така щеше да избяга топлото”. Лекарите коментираха, че ако и двамата са припаднали едновременно, щели са да умрат, задушавайки се с въглеродния диоксид.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1160 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини