Задържаха 33 - годишен за незаконно притежание на оръжие в Бургаско

  • 12 август 2011 13:59

  • 1786
  • 0
Задържаха 33 - годишен за незаконно притежание на оръжие в Бургаско
© Булфото

33-годишен мъж от село Ясна поляна е задържан за притежание на носене и употреба на огнестрелно оръжие без необходимите документи, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Бургас.

В Районно управление „Полиция”-Приморско е получено съобщение от служители на Държавно ловно стопанство – Ропотамо, за това че при обход в землището на с. Ясна поляна (местността „Ходжа юрт”) са чули изстрели и в близост са видели л.а. „Сузуки Витара”, със старозагорска регистрация.

До автомобила е бил 33-годишният В.С. от с. Ясна поляна, който държал в ръцете си пушка, кал. 7,62 мм, със заличени номера и оптически мерник. На задната седалка в колата са горските стражари са открили още една ловна карабина, 6,5 мм. Констатирали са, че В.С. не притежава необходимите документи за притежаване, носене и употреба на огнестрелно оръжие.

При последвалото претърсване и изземване в дома на 33-годишния мъж, осъществено от полицейските служители, са намерени и иззети 25 стека цигари без акцизен бандерол, газов револвер, кал. 9 мм. (преправен на боен) и 5 деветмилиметрови патрони за револвера.

В.С. е задържан за срок от 24 часа в Районно управление „Полиция”-Приморско. Работата по случая продължава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1786 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини