Закопчаха петима, обявени за общодържавно издирване

  • 12 август 2011 12:57

  • 923
  • 0
Закопчаха петима, обявени за общодържавно издирване
© Интернет

Акция по задържане на петима, обявени за общодържавно издирване, се проведе вчера в Ботевград, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София.

Един от задържаните ще бъде приведен в затвора, а на друг – шофирал без книжка, причинил пътнотранспортно произшествие с ранен и избягал от местопроизшествието, ще бъде повдигнато обвинение.

В специализираната полицейска операция,започнала в ранните часове на вчерашния ден и приключила вечерта, участваха криминалисти и униформени полицаи от местното районно управление.

В дома на свои роднини на ул. „Капитан Ушаков” в града бил задържан 21-годишният стар познайник на полицията П.П.. Местният младеж, обявен за издирване на 03-ти юни т.г., бил издирван за домови кражби като напоследък успял да обере осем къщи в района на Ботевград.

Вторият заловен от полицията младеж – В.Г. на 19 години, заловен в центъра на града, се специализирал в противозаконни отнемания на моторно-превозни средства, кражби на части и вещи от автомобили, апартаментски кражби и др. престъпления. В съучастие с други младежи той действал на територията на Ботевград, София и Ловеч.

В дома си бил задържан В.М. на 29 години от Ботевград. Мъжът избягал в чужбина след пътен инцидент, станал на път 2-17 на 20 октомври 2010 година. Тогава при катастрофата между управлявания от него л.а. “ Рено 19” и друга кола, била ранена жена, която получила фрактури на крайниците. В.М. избягал от местопроизшествието и разследващите трудно стигнали до него. Впоследствие станало ясно, че мъжът не притежава свидетелство за правоуправление.

В гората над с. Врачеш служителите на реда заловили издирвания от столичната полиция Д.Т. на 22 години от същото село. Срещу младежа се водели досъдебни производства в столичните 03-то, 05-то и 06-то районни управления на МВР. Междувременно съдът променил мярката му “подписка” с “задържане под стража”. Ботевградските полицаи предали Д.Т. на Конвойна служба-София за привеждането му в затвора.

Последвайте канала на

923 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини