Отвратително! Счупиха крачетата на бебе по време на рехабилитация

  • 04 октомври 2013 17:46

  • 5829
  • 4
Отвратително! Счупиха крачетата на бебе по време на рехабилитация
©

15-месечно момченце е със счупени крака след рехабилитация. За случая сигнализира майката на бебето пред БТВ. Тя описа преживяното в рехабилитационния център в Кюстендил като шок и ужас за семейството.

Малкият Георги започва страданията си още с първите си глътки въздух. Още при раждането му има съмнения за Детска церебрална парализа. От тогава, вече година и 3 месеца, семейството всеки ден пътува за София, тъй като са препоръчани рехабилитации. До преди дни, когато поради липса на средства родителите решават да продължат процедурите в клона на Рехабилитационния център в Кюстендил. Попадат на Славка Ботева. „Пет минути, след като почва да го пипа детето изпищява, стиска ей така ръчички, ококори очичките и само вика О-О-О и нито диша нито нищо, беше някакъв ужас, ние не знаем какво става. Тая жена как го пипна, какво направи, просто не ми стана ясно", обясни случката Илияна Кръстанова, която е майка на Георги.

В продължение на 5 часа родителите обикалят различни кабинети, за да разберат какво става. Лекарите в Кюстендил се оказват безсилни и пращат детето в "Пирогов". Там става ясно че крачета му са счупени, в областта на колената. „Намерихме я рехабилитаторката и тя явно се уплаши от мъжа ми като го видя, защото тръгна към него и каза: "Да, аз съм виновна, аз му счупих и двата крака". Призна си, пълни самопризнания направи, даже вика "Аз чух, че изпука и мислех, че съм му счупила кръста", спомня си Илияна Кръстанова.

Вместо рехабилитаторката Слава Ботева думата взима д-р Четирски, заместник- началник на Центъра. „Рехабилитаторката е с доста богат опит", казва той, посочвайки, че има 31 години опит като рехабилитатор в болница за рехабилитация. Той обаче не иска да даде категорично мнение и становище и заяви, че съмнение за счупване не е имало, когато детето е напуснало болницата. „Разбирам, че не го е направила нарочно, но съжалявам, това е недопустимо дете на една годинка да го осакатиш по тоя начин", коментира майката. Проверка на случая започна Районната здравна инспекция и Закрила на детето. Резултатите ще станат ясни във вторник.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5829 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
арс

2013.10.06 | 14:40

4
Като се знам какъв инженер съм ме е страх да ида на доктор....
прогледнал

2013.10.06 | 14:40

3
Като не знаят да бият майка му и баща му така ще е,вижте циганите какво правят те станаха по умни от нас, а ние изпростяхме затова ще ни чупят както си искат
Wien

2013.10.06 | 00:41

2
OMFG!!!
Wien

2013.10.06 | 00:41

1
OMFG!!!

Добави коментар

Водещи новини