Масов арест на фенове на Динамо (Загреб) в центъра на София (обновена)

  • 03 октомври 2013 17:05

  • 2958
  • 0
Масов арест на фенове на Динамо (Загреб) в центъра на София (обновена)
©

Фенове на Динамо (Загреб) бяха арестувани в центъра на София в четвъртък следобед, съобщиха от полицията.

Ултрасите са представители на групировка, която е в конфликт с управата на хърватския футболен клуб и има забрана да посещава мачовете му заради хулиганство. Младежите използвали гостуването на Динамо (Загреб) в София, за да посетят мача на отбора си. За целта си купили билети за българските сектори за срещата с Лудогорец тази вечер от Лига Европа.

45 привърженици на футболния отбор "Динамо" - Загреб са задържани в различни столични районни управления „Полиция“. Това съобщиха от СДВР.

22-ма от задържаните са отведени за прояви на спортно хулиганство, след възникнало по-рано днес напрежение в района на НДК. Още 21 са отведени за неизпълнение на полицейско разпореждане и осуетяване на полицейска проверка, а двама от привържениците на "Динамо" са задържани са кражба.

Междувременно около 40 привърженика на отбора без билети или пропуски за футболната среща са били предупредени, че няма да бъдат допуснати на стадиона и са предприели пътуване обратно към родината си. Столичната полиция предприема всички мерки за осигуряване на обществения ред и спокойствието преди, по време на и след приключване на футболната срещу между отборите на "Лудогорец" - Разград и "Динамо" - Загреб.

Още по темата прочети тук.

Последвайте канала на

sportal.bg
2958 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини