Закопчаха непълнолетни крадци

  • 03 октомври 2013 15:48

  • 897
  • 0
Закопчаха непълнолетни крадци
©

Полицията задържа двама непълнолетни за серия домови кражби. Момчетата са арестувани на 30 септември около 17.00 ч., непосредствено след опит за кражба от жилище в Габрово. Полицията реагирала на постъпил сигнал, че непознати са проникнали в апартамент на ул. "Ал. Стамболийски". Предприети са незабавни заградителни мероприятия и в резултат на бързите действия в района на ул. "Христо Смирненски" извършителите са задържани.

В хода на работата по изясняване на случая, криминалисти установили, че само за денонощие непълнолетните са извършили 3 домови кражби. В жилищата влизали през оставени незаключени врати и изнасяли мобилни телефони, бижута, козметика и дребна техника - малки по обем предмети, които дават възможност за незабележимо отдалечаване от местопроизшествието. В момчетата са намерени и вещи, предмет на други кражби от неустановени към момента жилища на територията на Габрово.

Непълнолетните - на 16 и на 14 години, са добре познати на полицията, заради други кражби. Задържани са за срок до 24 часа. Установено е, че 16-годишният младеж е бил освободен по лични причини за няколко дни от възпитателното училище, където е настанен, но не се върнал в определения срок. Беглецът е върнат в институцията по установения ред. Работата по цялостното изясняване на престъпната им дейност продължава.

Други двама непълнолетни, също на 16 и на 14 години, са уличени за автори на кражба на огледало за подобряване на видимостта, поставено на пътен участък в село Поповци. Престъплението е извършено в началото на август. Вещта, предмет на кражба, е намерена и иззета. По случая е заведена преписка.

Последвайте канала на

897 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини