Две чувалчета с пари отнесли бандитите във Враца

  • 02 октомври 2013 10:56

  • 1410
  • 3
Две чувалчета с пари отнесли бандитите във Враца
©

Двама въоръжени мъже са участвали в банковия обир, който беше извършен снощи във Враца, съобщи Нова телевизия. Те нападнали служителя, който пристигнал с инкасо автомобил.

Две са отмъкнатите чувалчетата, потвърди говорителят на полицията във Враца Красимир Василев. Още не е ясно каква е сумата, с която обирджиите са избягали.

Улицата до централния площад във Враца, на която се намира банката, все още е блокирана с полицейска лента и до сградата не се допуска никой, освен колите на МВР.

Втори оглед на обраната банка във Враца се извършва този предиобед, пише сайтът на вестник "Конкурент". Около врачанския клон на "Интернешънъл Асет Банк" е пълно с полицейски служители.

Според официалния бюлетин на полицията криминалистите на ОДМВР-Враца продължават да работят по установяване на обстоятелствата. Сигнал за престъплението е получен снощи към 19:10 часа в полицията. По първоначални данни пред офис на банка във Враца бил нападнат служител от охраната, от който двама непознати са отнели инкасирана парична сума. Веднага е извършен оглед на място. По случая е образувано досъдебно производство.

В момента врачанският клон на банката работи, но без клиенти. Криминалистите разпитват както служителите на финансовата институция, така и живеещите в тази част на града. Служителите пренасочват гражданите към друг клон на банката в града.

В тъмното и студено време нямало минувачи и това помогнало на двамата грабители. Причакали служителя от инкасото да слезе от колата и да се запъти към банката. Точно там те го нападнали, повалили го и избягали с парите. Имало е стрелба, но не е ясно, кой е стрелял - бандитите или служителят.

На улицата светят само три лампи и дори хората от близкото заведение не бяха разбрали какво се е случило. Служителят от банката ще трябва да даде обяснения в полицията. Криминалистите изяснява и каква е била сумата в двата чувала.

Последвайте канала на

Novini.bg
1410 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.10.11 | 22:09

3
ми то в тоя край това остана единственото препитание
SS

2013.10.11 | 22:09

2
bravo

2013.10.11 | 22:09

1
Да си ги харчат със здраве!

Добави коментар

Водещи новини