Бивш шеф на полицията в Благоевград излиза на свобода след 4 години зад решетките

  • 01 октомври 2013 21:40

  • 1949
  • 1
Бивш шеф на полицията в Благоевград излиза на свобода след 4 години зад решетките
©

Бившият директор на ОД на МВР в Благоевград в периода 2000-2002 година Стойчо Стойчевски, излежа 4-годишната си присъда си и излезе от затвора преди дни. Стойчевски изтърпя наказанието заради престъпление по служба, съобщава Struma.com.

Скандалът около него гръмна през 2001 година, когато цистерни със 197 491 литра гориво минаха контрабадно през ГКПП - Кулата. "Поръчката" била да минат транзит по трасето Петрич-Сандански-Кресна - Благоевград и да достигнат до София. Благоевградските антимафиоти заловиха цистерните, но по заповед на Стойчевски те бяха освободени. Случаят се разчу и Стойчевски бе освободен от поста заради стартирало разследване за преспъпление по служба. Говореше се, че Стойчевски е изпълнил заповед на висшестоящ началник в МВР, но така и не стана ясно кой е той. След 7 години съдебни дела Стойчевски получи 4-годишна присъда затвор през 2009 година.

Във времето на делата срещу него, тръгвайки си от Благоевград, той стана хотелиер и стопанисваше хотел под връх Шипка, успоредно с това развиваше и адвокатска дейност в Стара Загора. Стойчо Стойчевски дойде в Благоевград от директорския пост на РДВР Кюстендил.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1949 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.10.02 | 11:04

1
На местото му да влиза Цветан ! БЪРЗО !!!

Добави коментар

Водещи новини