Разкриха незаконна търговия с животни в Ловешко

  • 11 август 2011 15:08

  • 1572
  • 2
Разкриха незаконна търговия с животни в Ловешко
© Булфото

При съвместна акция на Областна дирекция по безопасност на храните – Ловеч и РУП – Троян в село Голяма Желязна, община Троян, е установена незаконна търговия с едри преживни животни, съобщиха от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

При проверката инспекторите на агенцията са открили 39 телета без ветеринарномедицински свидетелства, част от които и без ушна и идентификационна маркировка.

Констатирано е и наличие на 8 микробуса – 7 от тях без лиценз за превоз и търговия с едри преживни животни. Всички животни са конфискувани и превозени с конвой до Професионална гимназия за ветеринарна медицина „Проф. д-р Димитър Димов“- гр. Ловеч, където за тях се полагат грижи, докато се уточни статута им.

За 7 от животните в по-късен етап са представени ветеринарномедицински свидетелства от собствениците им, а за още 8 се очаква да бъдат предоставени такива на ОДБХ – Ловеч.

На всички нарушители са съставени актове за установяване на административно нарушение.

Константин Тодоров
1572 2

Коментари 2

Добави коментар
Възмездие

2011.08.13 | 15:15

2
Тоя ли дето жена му се хвалеше преди време по телевизията че много хора нямат техния стандарт на живот? То е ясно защо - мамили са не е от честен труд
Вяра

2011.08.13 | 15:12

1
Най-после. От години там се вихри един Данчо и се е самозабравил. Браво че го спипаха!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини